Počela nabavka ogreva za zimu, pelet sve traženiji

A. M.

29. 08. 2019. u 17:00

Почела набавка огрева за зиму, пелет све траженији
Peći za grejanje na pelet najtraženiji su proizvod za koji se penzioneri raspituju. Kako navode prodavci, penzioneri su ove uređaje naručili još krajem zime za sezonu koja sledi

PEĆI za grejanje na pelet najtraženiji su proizvod za koji se penzioneri raspituju u radnjama koje se bave opremom za grejanje i ogrevom. Kako navode prodavci, penzioneri su ove uređaje naručili još krajem zime za sezonu koja sledi. S obzirom na relativno visoke cene ovih peći, mnogi preduzetnici razmatraju i opciju davanja ovih uređaja na 24 rate za penzionere.

- Cene peći na pelet kreću se od 1.500 evra pa naviše u zavisnosti od prostora koji se zagreva, što je relativno visok iznos u odnosu na mesečna primanja penzionera. Imali smo nekoliko situacija kada penzioneri dođu sa decom, pa oni pola plate u kešu, a ostatak penzioneri isplaćuju na rate. Tako je relativno prihvatljiva nabavka ovog uređaja, a dalje grejanje tokom zimskih dana skoro četvorostuko jeftinije, što se za nekoliko godina isplati, posebno najstarijim sugrađanima, koji vode računa o svakom dinaru - objašnjava zaposleni u preduzeću za nabavku ogreva u Mladenovcu.

PROČITAJTE JOŠ -JAVNA PRODAJA POŠILjAKA: Na dobošu 54.000 paketa bez adrese

Kako objašnjava naš sagovornik, nabavka ogreva uveliko je u toku, a cene su gotovo iste kao lane. Kubik isečenih drva nudi se za 4.500 na samom jugu Srbije do čak 10.000 dinara u severnim gradovima Srbije. Cena peleta kreće se od 17.000 do 26.000 dinara, ali je ugalj i dalje najprodavaniji kada je reč o penzionerima, koji imaju posebne pogodnosti za kupovinu ove vrste ogreva. Posebne pogodnosti za penzionere pružaju one radnje koje sa Fondom PIO imaju sklopljene ugovore za nabavku ogreva za zimski period. Takvih preduzetnika je čak 109 na nivou cele Srbije, a spisak ovih radnji dostupan je na sajtu Fonda. Penzionerima u susret izlaze i mnogobrojna udruženja penzionera, pa i pojedine opštine koje omogućavaju nabavku ogreva po povlašćenim cenama za svoje članove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoran Kg

29.08.2019. 18:07

Informisite se malo bolje, pelet je jedino jeftiniji vid grejanja od struje. Trenutno najjeftinije grejanje je na gas, jeftinije od daljinskog grejanja.

Pancevac

30.08.2019. 05:47

@Zoran Kg - Gas jeste najjjeftiniji i ekoloski ali nosi najveci rizik da snabdevac zavrne slavinu i da usred zime individualni potrosac ostane bez grejanja.

Dačo

29.08.2019. 20:06

Док здраво дрво мељете па га лепите,па га пакујете,па нова пећ,па више енергије се потроши правећи него класични огрев,зар не