Folksvagen još nije odlučio gde će u istočnoj Evropi graditi fabriku automobila, a portparol za proizvodnju i prodaju u toj kompaniji Lesli Botke za današnju "Politiku" kaže da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

"Odluka još nije doneta", rekla je ona odgovarajući na pitanje da li je Srbija jedan od favorita i koje su još zemlje u igri za otvaranje nove fabrike.

O tome šta će presudno uticati na izbor lokacije, koje uslove potencijalni domaćin treba da ispuni, kao ni o kapacitetima buduće fabrike, ona nije htela da govori.

"Imajte na umu da zbog konkurencije ne možemo da delimo interne planove i otkrivamo našu strategiju", naglasila je Botkeova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je pre dva dana rekla da Foksvagen još nije doneo konačnu odluku da li će otvarati nove proizvodne pogone u ovom delu Evrope.

Ovonedeljna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Volfsburgu, sedištu nemačkog auto giganta, osnažila je očekivanja da bi ta kompanija mogla da investira u našu zemlju, piše "Politika".

On se u Hanoveru sastao i sa Štefanom Vajlom, predsednikom Vlade Donje Saksonije, koja sa 21 odsto učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svetu.