Hemofarm: Od malog pogona do giganta

J. J. B.

subota, 02. 06. 2018. u 07:53

Хемофарм: Од малог погона до гиганта

Ronald Zelinger

"Hemofarm" proslavio 58. rođendan i najavio nove investicije

KOMPANIJA "Hemofarm" obeležila je 58 godina uspešnog poslovanja, ponosna što je za to vreme od malog pogona za proizvodnju lekova u Vršcu postala međunarodna kompanija sa 3.500 zaposlenih i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, koji svoje proizvode plasira u 38 zemalja širom sveta.

Posebno su zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, kada su postali glavni centar "Štada grupe", u okviru koje posluju od 2006. godine, za Poljsku, Češku i Slovačku. Time su proširili zonu regionalne nadležnosti na ukupno 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

- Uspešno je završena i izgradnja najsavremenijeg Centra za pakovanje u Vršcu, u koji je uloženo 21,6 miliona evra, dok je u podgoričkom "Hemomontu" izgrađen novi pogon za proizvodnju sterilnih nosnih sprejeva - kaže Ronald Zeliger, generalni direktor "Hemofarma".

PROČITAJTE JOŠ - Hemofarm fondacija obeležila 25 godina postojanja

On je podsetio da je u poslednjih 12 godina u osavremenjavanje poslovanja, opremu i nove pogone investirano ukupno 300 miliona evra, te da planovi tu ne staju. Namera "Štada grupe" je da, kroz jačanje i internacionalizaciju poslovanja, postane jedan od pet najvećih proizvođača generičkih lekova u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije