Makedonija: U mleku iz Srbije nema „viška” aflatoksina

Beta

petak, 18. 03. 2016. u 18:02

Македонија: У млеку из Србије нема „вишка” афлатоксина
U mleku i mlečnim prerađevinama koje su iz Srbije uvezene u Makedoniju nema prisustva aflatoksina iznad dozvoljenih koncentracija, saopštila je Agencija za hranu i veterinarstvo

Agencija za hranu i veterinarstvo Makedonije objavila je danas da u mleku i mlečnim prerađevinama koje su uvezene iz Srbije nema prisustva aflatoksina iznad dozvoljenih koncentracija.

"Ni u jednom primerku mleka ili mlečnih prerađevina koji su uvezeni u Makedoniju, uključujući i iz susedne Srbije, nema prisustva aflatoksina iznad maksimalno dozvoljenih koncentracija", navedeno je u saopštenju te državne agencije.

Pored zdravstvenih sertifikata za meko mlečne proizvode obavljene su i laboratirijske analize za utvrđivanje eventualnog prisustva aflatoksina, koje su urađene u akreditovanim laboratorijama zemalja izvoznica.

Agencija za hranu i veterinarstvo Makedonije saopštila je i da su po zdravlje bezbedni i suhomesnati proizvodi koji se uvoze iz Crne Gore, gde je, prema pisanju nekih crnogorskih medija, inspekcija u pojedinim pogonima utvrdila prisustvo bakterije listerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

jagodinac

18.03.2016. 18:44

Nema bezbedne kolichine alfatoksina u mleku. Vremenom se sve to skuplja u organizmu i pre ili posle izazove zdravstvene probleme.