Fabrika automobilskih sedišta i enterijera italijanske kompanije "Aunde Italia Group" u Jagodini od 1. aprila povisiće plate radnicima za 20 odsto, a 200 radnika dobiće rešenje o stalnom zapošljavanju, rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma na sastanku sa zaposlenima u toj fabrici.

Marković je dodao da će kompanija "Confezione Andrea Srbija" u Jagodini otvoriti još jedan pogon i zaposliti oko 300 radnika do kraja godine, kao i jedna nemačka fabrika koja će zaposliti 100 radnika.

"Vi ste najbolji radnici u Evropi, na vašim sedištima sede svi od Amerikanaca, Evropljana do Kineza", poručio je Marković zaposlenima u fabrici "Aunde".

Tražimo sigurnost za vas, da svakog meseca redovno dobijate plate, da imate i sindikat koji će poštovati radne obaveze, dodao je on.

Marković je napomenuo da je "Aunde" izmirila sve obaveze prema državi i gradu i dodao da "ta fabrika ne može da propadne jer ne zavisi od srpskog tržišta ili tržista jedne zemlje, već svoje proizvode izvozi u više zemalja".

On je napomenuo da je inicirao, a menadžer za Srbiju fabrike "Aunde" Chiro Loti prihvatio da, u interesu povećanja nataliteta, fabrika svakome od radnika koji odluči da sklopi brak za svadbu pokloni 1.000 evra. Fabrika "Aunde" otvorena je 29. marta prošle godine, ima dva sprata i površine je preko 5.000 kvadratnih metara.

Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom. Italijanske kompanija "Aunde" zapošljava 12.500 radnika, ima 85 fabrika u 25 država, a za Jagodinu se odlučila zbog dobrih uslova koji su joj ponuđeni - lokacije na samom Koridoru 10 i blizine fabrike "Fiat automobili" u Kragujevcu.