Kakvo je stanje u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu

G.Ć.

03. 07. 2020. u 16:09

Какво је стање у Општој болници „Студеница“ у Краљеву

Foto: G.Šljivić

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora ove ustanove, trenutno je smešteno 17 kovid pacijenata, sedam je pozitivno na korona virus, dok 10 čeka rezultate, ali je velika verovatnoća da su i oni pozitivni.
U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora ove ustanove, trenutno je smešteno 17 kovid pacijenata, sedam je pozitivno na korona virus, dok 10 čeka rezultate, ali je velika verovatnoća da su i oni pozitivni.

- Stanje svih pacijenata je stabilno. Nemamo nikakvih problema, imamo dovoljno sanitetske opreme, dovoljno zaštitne opreme, kao i dovoljn broj testova. Stiglo nam je 800 brzih testova. Na dnevnom nivou biće oko 80 pcr testova opredeljenih za Kraljevo, Rašku i Vrnjačku Banju – kaže dr Mrvić.

Ukupan kapacitet kraljevačke opšte bolnice za kovid pacijente je 17 postelja na Infektivnom odeljenju i još 16 na Hematologiji.

- Imamo sve, nedostaje nam samo još malo strpljenja naših građana, poštovanje svih mera koje se svakodnevno pominju. Distanca, nošenje maski i poverenje u zdravstvene radnike – dodaje direktor OB „Studenica“. - Samo nam pružite mogućnost da mi odradimo ono što znamo i umemo.

VREDNA DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI „STUDENICA“ U KRALjEVU


Vlasnik kraljevačkog preduzeća „Radijator inženjering“, Radojoko Janić u ime svoje porodice uručio je Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu vrednu donaciju -  defibrilator najnovije generacije sa privremenim pejsmejkerom namenjen koronarnoj jedinici internističke službe ove zdravstvene ustanove.

- Ovom donacijom kompletirano je opremanje kardiologije koja je, osim što nema angio salu, sada u rangu sa ustanovama tercijarnog nivoa. U narednom periodu naši planovi biće usmereni u tom pravcu – rekao je dr Zoran Mrvić, direktor OB „Studenica“.

Velikim donatorima i pre svega prijateljima, porodici Janić, zaposleni u kraljevačkoj bolnici uručiuli su ovom prilikom specijalnu zahvalnicu ispisanu dečjom rukom.

- Naša porodica, preduzeće „Radijator Inžinjering“, kao i cela privreda Kraljeva, trude se da ovdašnjoj bolnici pomognu koliko mogu, u skladu sa potrebama i zahtevima koje nam ova ustanova uputi. Ovaj aparat je u ovom trenutku najpotrebniji, pa je zato ova donacija sada upućena – istakao je ovom prilikom Radojko Janić, vlasnik „Radijator inžinjeringa“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Kraljevo

03.07.2020. 23:20

Mrvicu tj.Vicicu U Kraljevu teku med i mleko ,kud izmisli i tih 17 pacijenata..ma mi nemamo koronu..Kraljevo i Srbija nezadrzivo hrle u privredni rast i proseritet... If,pardon..prosli su izbori...