Korona virusom zaražene dve bebe u Beogradu: Jedna ima samo 28 dana, druga bez simptoma

Novosti Online

24. 03. 2020. u 19:44

Корона вирусом заражене две бебе у Београду: Једна има само 28 дана, друга без симптома

Depositphotos

Beba stara svega 28 dana zaražena je korona virusom, rekao je na TV Pink direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić
Beba stara svega 28 dana zaražena je korona virusom, rekao je na TV Pink direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić.

Govoreći o pacijentima koji se leče u "Mišoviću" istakao je da ima i dosta mladih.

- Mi imamo bebu od 28 dana, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija - kazao je.

Kod još jedne bebe bio je virus potvrđen, ali ona nije imala simptome, ona je bila kod kuće, pod stalnim nadzorom Instituta za majku i dete, kaže za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku

- Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu - kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

- Kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promene na plućima koje su i za njih bile enigmatične - kaže dr Đukić.

Bebe retko oboljevaju

Kako je već poznato, od korona virusa oboljevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže... Međutim, kod beba slučaji obolevanja retki su i u svetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomesečnog dečaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na oboljevanje korona virusom kod beba.
Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom lečenju i da je izdravila, baš kao i njen muž koji je bio inficiran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Mali Andjeo

24.03.2020. 19:58

Slatki mali andjeo nek ti Bog pomogne da se lecujes. Nek i drzava poogne porifici da se beba leci. I ja imam sina i zao mije za ovo sto citam. Albanac sam al kad citam ovavkve vesit sve se najezim. Neg ti Gospod pomogne duso mala slatka. Amin!

Dr

24.03.2020. 21:37

@nije tačno - Nemaju simptome, tj. male tegobe, srećom...stvarno ljudi ne slušaju...ovako se zaraze u kući, pa ako date čuvat bakama dekama, onda su oni u većem problemu simptomatski.

Linz

24.03.2020. 20:48

ni jedan doktor nije rekao da se deca ne mogu zaraziti.zbog svoje maloumnosti nema potrbe da blatiš ljude koji su u prvim redovima borbe protiv korone

Gane

24.03.2020. 21:24

...bebci...zdravi nam bili i sve uz lekare izdrzali...buducnodt ste nasa...i jedina nada...!!!