MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar otvorio je u utorak kompletno opremljenu, najsavremeiju angio-salu na Internom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, gde su lekari Kliničkog centra Srbije uradili i prvu koronarografiju.

- Čestitam na urađenoj prvoj intervenciji u angio-sali. Ovo je istorija Kruševca i kruševačke bolnice, kazao je ministar Lončar na svečanosti.

Ministar je najavio da će lekari iz Beograda pomagati u radu dok se ne osposobi kadar iz kruševačke bolnice.

PROČITAJTE I: UJEDNO DIJAGNOZA I LEČENjE: "Dedinje" dobilo modernu angio-salu

- Dogovorili smo da se ovde radi i pejsmejker, kako bi pacijenti bili blizu svoje kuće, i da njihova rodbina nema dodatne troškove da ih obilazi po drugim gradovima - kazao je Lončar.

Inače, otvaranje angio-sale, koja je ustupljena na korišćenje ovdašoj bolnici, planirano je godinama.

- Unazad deset godina se razmišljalo o tome, ali tek sada smo uspeli zahvaljujući ministarstvu i ministru, ali i upornosti naših radnika i upravnog odbora, i investicijama koje su iznele još oko 22 miliona dinara, možemo da kažemo da je san postao realnost, izjavila je direktorka Opšte bolnice, Vesna Stević Gajić.

Ministarstvo zdravlja je do sada uložilo nešto manje od 100 miliona dinara u kruševačku Bolnicu. Ministar zdravlja najavio je prijem novih lekara, sestara i nove specijalizacije.

- Kruševac ima perspektivu, i za razliku od mnogih u regionu, koji ostaju bez lekara i zatvaraju odeljenja, u Kruševcu to nije slučaj. Kruševačka bolnica imaće sve više mladih stručnjaka koji sutra sve nas treba da leče - kazao je ministar Lončar.

ČAK 700 OPERACIJA

MINISTAR Lončar je ocenio da Ortopedska sala kruševačke bolnice bolje izgleda nego većina sala u Beogradu, i kazao da je u novoj oftalmološkoj sali, za šest meseci ove godine, obavljeno skoro 700 operacija, dok je cele prošle godine urađeno 800 intervencija.