Ljajić: Srbija će nastaviti da snabdeva Kosovo sa osnovnim životnim namirnicama

Beta

sreda, 26. 06. 2019. u 09:23

Љајић: Србија ће наставити да снабдева Косово са основним животним намирницама

Rasim Ljajić, Foto: I. Marinković

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija nastaviti na snabdeva stanovništvo na Kosovu, bar sa osnovnim životnim namirnicama
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija nastaviti na snabdeva stanovništvo na Kosovu, bar sa osnovnim životnim namirnicama.

"U sredu ujutru su nam najavili da je najveći deficit sa mlekom. Nema voća i povrća u supremarketima, a i zalihe ostalih namirinica se polako prazne", rekao je Ljajić za RTS.

Kazao je da je nakon specijalne akcije ROSU sve manje robe iz centralne Srbije išlo na Kosovo i dodao da su zbog uvođenja taksi "svi gubitnici", a najviše srpska privreda.

PRČITAJTE JOŠ - SITUACIJA NA SEVERU KIM NAPETA: Mleka nema, a nestaće i hleba

"Iz Srbije je 228 miliona manje robe isporučeno na Kosovo od 21. novembra do 24 juna. Cena robe na Kosovu su povećane za 5,3 odsto. Osim toga Kosovo je povećalo uvoz za 6,4 odsto, uprkos najavama da će domaći proizvođači iskoristiti uvođenje taksi da pojačaju proizvodnju. Jedino ko je verovatno profitirao su šverceri i države u okruženju", rekao je Ljajić.

Ocenio je i da je pitanje taksi postalo unutarpolitičko pitanje na Kosovu i da je jedini "politički dobitnik" premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj koji je te takse uveo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Savesni Naprednjak - EU !

26.06.2019. 09:46

Tako je! Srbija mora da nastavi da snabdeva Kosovo namirnicama, a kome se to ne sviđa, neka se vrati natrag u Srbiju.

Čika Velja

26.06.2019. 10:01

Ne verujem da je Vlada Srbije bez ideja,ali jedan pozamasan konvoj koji bi poslao narod Srbije svojim sunarodnicima na Kosovu,a takse od 100% platila drzava,bi dokazali da li siptari zele takse,ili da izgladnjuju Srbe??? Pa ako konvoj puste jer su takse placene,odmah organizovati drugi...tako da ce siptari puci...ali nista ne sme da prodje bez stranih novinarskih ekipa!!!

Ja Paja

26.06.2019. 10:25

a humanitarnaa katastrofua bombardovanje...sad ce NATO da ih bombarduje da bi sprecio humanitarnu katastrofu...jel tako....moslim da bi bilo ispravno...

Александар

26.06.2019. 12:46

А на Метохију неће да снабдева?Докле бре више то одвајање?Косово и Метохија!Космет!КиМ!