AMERIČKI NOVINAR SE IZVINIO: Žao mi je što je moja vlada hladnokrvno ubila članove vaših porodica, ono što su SAD uradile bio je ratni zločin (FOTO)

Tanjug

utorak, 23. 04. 2019. u 11:24

АМЕРИЧКИ НОВИНАР СЕ ИЗВИНИО: Жао ми је што је моја влада хладнокрвно убила чланове ваших породица, оно што су САД урадиле био је ратни злочин (ФОТО)

Foto: Printskrin

Džeremi Skejhil ponudio je izvinjenje na otvaranju međunarodne konferencije "Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima", jer, kako je rekao, do sada niko tu reč nije izgovorio niti je neko proglašen krivim za bombardovanje RTS
AMERIČKI istraživački novinar Džeremi Skejhil izvinio se u ime svoje države zbog toga što je, kako je rekao, tokom NATO bombardovanja hladnokrvno ubila 16 radnika Radio-televizije Srbije.

Skejhil, koji je i suosnivač "TheIntercept" ponudio je izvinjenje na otvaranju međunarodne konferencije "Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima", jer, kako je rekao, do sada niko tu reč nije izgovorio niti je neko proglašen krivim za bombardovanje RTS-a.

"Nikada od moje vlade niste čuli izvinjenje. Žao mi je što je moja vlada hladnokrvo ubila članove vaših porodica. Ja kao Amerikanac odgovoran sam za to bombardovanje", rekao je Skejhil, prenosi RTS.

Ono što su SAD uradile bio je ratni zločin, a nijedan čovak nikada nije izveden pred lice pravde, rekao je Skejhil i dodao da se moli i nada da će pravda biti zadovoljena.

PROČITAJTE JOŠ - Televizija Klintonov ratni cilj

"SAD mnogo priča o slobodi medija ali niko nije postavio pitanje zašto je ubijeno 16 radnika koji su samo radili svoj posao", rekao je Skejhil.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Prellee

23.04.2019. 12:38

Jedan od rijetkih VELIČINA koji vidi nepravdu i zločin koji je napravljen nad Srspskim narodom, ovdje nad novinarima Srbije. Korektan, odvažan, hrabar i vrijedan poštovanja i onog malo ljudskog što je ostalo u ljudima.Moj veliki naklon za jednog od VELIKI LJUDI koji nepradu, zločin, mogu i smiju NAZVATI PRAVIM IMENOM.

Mile

23.04.2019. 12:42

Izvinjenje je dobrodoslo, ali hocemo da odgovorni za ratni zlocin odgovaraju. Najpre politicari koji su doneli tu odluku, pa oficiri koji su napad naredili.

Impresivno

23.04.2019. 14:05

Impresivno je čuti ovakav izraz saosecanja u formi pre svega licnog izvinjenja. Ne znam za druge, ali ja se ne mogu izviniti za drugog niti biti odgovoran umesto drugog. Svako je odgovoran samo za svoj doprinos ili nemoralno delanje. Jer ako se primeni teza da smo svi odgovorni za postupke drugih koje nismo mogli spreciti, onda oni koji su stvarni pocinioci nece ni pogotovo smatrati za shodno da prihvate krivicu a kamoli da se sami prijave ako bi i bilo suda za njih na zemlji.

Kole Angelovski.

07.05.2019. 16:13

Напад је наредио лично Весли Кларк тај зликовац.

Kole Angelovski.

07.05.2019. 16:23

Zao mi je takvih novinara posle ovakvih izjava imace problems u Americi tone sigurno.Secam se 92god.imao je americki istoricar star 84 god.bila je debata na CNN .Kada su Ga pitali o zlocincima u Bosni odgovor je bio,a sta je bilo sa Indiancima u Americi 12 miliona a zar to nije bio genocid.Posle tog intervijua nikad se nije vise pojavio nema ga,ni u svojoj kuci to vise nije smeo da kaze.