KAO majka koja gaji troje i četvrto, koje je imalo privilegiju da umesto u stomaku poraste u srcu, verujem da je svakoj majci, više od svega, potrebna sigurnost za svoju decu. Pored sigurnosti porodičnog zagrljaja, važna je podrška institucija - dostupnost vrtića, zdravstvene zaštite, kvaliteta obrazovanja...

Još bitnija tema kojom treba da se pozabavimo je rastajanje od dece koja sve više odlaze van naše granice. Jedan od načina zaustavljanja migracija je svakako povećanje kvaliteta obrazovanja kroz usaglašenost sa potrebama savremenog razvoja, kao i otvorenost zajedničkog obrazovnog i privrednog sistema za "liderstvo" mladih u njima i omogućavanje građenja njihovih uspešnih karijera u našoj zemlji.

Kada ste majka, profesor, učitelj ili ste aktivni u bilo kom zanimanju koje uključuje kontakt sa mladima, onda shvatite da vaša posvećenost njima daje rezultate kroz stasavanje mladih u odgovorne, obrazovane i plemenite ljude. Tada promišljate da je suština u rečima "neka naše, takve dece bude sve više".

Sa svojom decom, svojim studentima ali i svom drugom decom kojoj sam u ovom trenutku kao pomoćnik ministra prosvete posvećena, delim iste vrednosti: iskrenost, istrajnost, poštovanje i, iznad svega, nacionalnu osvešćenost. Posvećena mladima Srbije želim da među svojom decom imam makar još jedno. Verujem u ostvarenje!