Preventivni pregledi u više od 100 zdravstvenih ustanova

Tanjug

nedelja, 20. 05. 2018. u 10:13

Превентивни прегледи у више од 100 здравствених установа

Ilustracija / Foto P. Milošević

U više od 100 zdravstvenih ustanova u Srbiji, danas će biti organizovana akcija preventivnih pregleda koji ovog puta podrazumevaju dermatološki pregled mladeža, kardiološki pregled i proveru triglicerida i holesterola

U više od 100 zdravstvenih ustanova u Srbiji, danas će biti organizovana akcija preventivnih pregleda koji ovog puta podrazumevaju dermatološki pregled mladeža, kardiološki pregled i proveru triglicerida i holesterola.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 16 sati u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, pregled će moći da obave i građani koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje.

PROČITAJTE JOŠ: Hiljade građana na pregledu mladeža

Građanima koji nameravaju da u nedelju kontrolišu trigliceride i holesterol, savetuje se da ne uzimaju hranu u periodu od 12 sati pre davanja uzoraka na analizu.

PROČITAJTE JOŠ: PREVENTIVNI PREGLEDI: Radiće ginekološke i preglede mladeža i abdomena

Ovo je deveta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja a u okviru kojih je do sada pregledano oko 160.000 građana.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani može se naći na sajtu Ministarstva zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije