Vučeliću nagrada za životno delo

S. V.

sreda, 28. 03. 2018. u 20:16

Вучелићу награда за животно дело

foto Z.Jovanović

Priznanja "Kapetan Miša Anastasijević". Glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" nagrađen za oblast informisanja

U SVEČANOJ sali Rektorata u Beogradu u sredu su istaknutim pojedincima, kompanijama i institucijama sa teritorije prestonice dodeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević". Prestižnu nagradu za životno delo u oblasti informisanja dobio je glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Milorad Vučelić.

Pročitajte još: Uručene godišnje nagrade „Novosti”: Na pravom putu ka uspehu (FOTO / VIDEO)

Dvadesetak povelja je dodeljeno u sklopu akcije "Put ka vrhu", koju već 18 godina, za zasluge u različitim oblastima, organizuju Beogradski i Novosadski univerzitet u saradnji sa Privrednom komorom Beograda.

- Zadovoljstvo je biti među današnjim laureatima - rekao je prof. dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, predsednik žirija. - U donošenju odluke polazili smo od lika i dela Miše Anastasijevića, rukovodili smo se onim idejama koje su trajne i poželjne. Vrednovali smo sposobnost, kreativnost, stvaralaštvo, preduzetnički duh, društvenu odgovornost, solidarnost i verujemo da naši slavodobitnici imaju mnogo ovih osobina, baš kao što ih je imao i Miša Anastasijević.

Za posebne zasluge u oblasti zdravstva nagrađena je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić. Povelju i zlatnik sa likom Miše Anastasijevića dobila je i direktorka za investicije građevinskog preduzeća "Napred", kao najbolji mladi menadžer. Priznanje za organizovanje izložbe "Jasenovac - pravo na nezaborav" u Njujorku dobila je i dr Ljiljana Nikšić iz Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije