Gnjilane: Grafiti mržnje prema Srbima

D. Z.

sreda, 15. 02. 2017. u 18:21

Гњилане: Графити мржње према Србима

Grafiti u Gnjilanu

Dvadesetak mladića albanske nacionalnosti ispisalo je grafite sa pozivom na ubijanje Srba u blizini crkve u Gnjilanu gde se okupljaju malobrojni preostali Srbi. Pretili Srbima dok su pisali poruke mržnje

GNjILANE-”Ubij Srbina”, "Kill all Serbs", "UCK", kao i grafiti slične sadržine ispisani su na objektima u ulici pokraj crkve Svetog Nikole u Gnjilanu gde se okupljaju malobrojni Srbi.

Naime, kako su ovdašnji Srbi ispričali za Novosti,dvadesetak mladića albanske nacionalnosti je tokom ispisivanja grafita upućivalo pretnje preostalim Srbima u ovom gradu.

-Zbog povika i pretnji grupe od dvadesetak mladića proveli smo neprospavanu noć. Bojali smo se da nas ne napadnu kao tokom martovskog pogroma 2004. godine-ispričali su malobrojni Srbi koji se okupljaju oko crkve u centru grada.

Reagujući na zastrašivanje i pretnje upućene Srbima, kojih je u Gnjilanu svega oko tridesetak, Ivan Tomić, direktor Kancelarije za zajednice, rekao je da je verski i etnički motivisana mržnja koja poziva na ubijanje Srba,demonstracija sile većinske zajednice koja ovim napadom poziva na etničko čišćenje. Tomić je istovremeno pozvao komandira policije da nasilnike privedu pravdi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Galeb4

15.02.2017. 18:35

Citam ovo i kipim od nemoci i besa sto smo to sebi dozvolili.Svima se dodvoravamo kao jeftine .....!

realno

15.02.2017. 18:39

jeli to nesto novo?.., da ne znamo...a ako bude LOVE SERBS onda bi bila vest...ovako nista!

Кипераш

15.02.2017. 21:13

@realno - Србе, не воле, а да их лове, е то може!

M

15.02.2017. 18:56

Ovo prosledite Trampovom Tilersonu, pa neka im i dalje cestita! Nista nije bolji od njih! A siptarima i Amerikancima porucujem da je istrebljenje svih Srba nemoguca misija, neka crknu od muke!

Кипераш

15.02.2017. 21:12

@Si - Не дао Бог, да освану графити мржње, на њиховим Шиптарницама по Србији и Војводини, морао би АВ, да им се извињава до бесвести...

ss

15.02.2017. 20:52

Мислим да се ситуацја у свету мења. До јуче нисмо могли ни да помислимо да ћемо вратити Космет који нам је окупиран. Данас већ то не звучи тако недостижно. Само паметно и стрпљиво. Доћи ће и наших 5 минута...