Dačić: Mađarskoj protest zbog napada na novinare RTS-a

Tanjug

16. 09. 2015. u 20:40

Mađarskoj je večeras upućen protest zbog napada mađarske policije na novinare RTS-a, sa zahtevom da se utvrdi odgovornost i da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju

Дачић: Мађарској протест због напада на новинаре РТС-а

Ivica Dačić

MAĐARSKOJ je večeras upućen protest zbog napada mađarske policije na novinare RTS-a, sa zahtevom da se utvrdi odgovornost i da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Mađarska i Srbija imaju prijateljske odnose i treba učiniti sve da se oni i u ovim kriznim situacijama sačuvaju", navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije, a saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Mađarski policajci tukli su ekipu RTS-a , snimatelja, novinara i tonca, i polomili im opremu, uprkos tome što je bilo očigledno da je reč o novinskoj ekipi.

Prema rečima novinara RTS-a, policajci nisu prestali da ih tuku iako su ih oni upozoravali da su novinari srpske nacionalne televizije, javio je Tanjugov reporter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Đura Zmaj

16.09.2015. 21:39

A gde su novinari bili u odnosu na graničnu liniji, u Mađarskoj ili u Srbiji, ili kako mađarski policajci mogu da tuku novinare van Mađarske, a šta ako su ih tukli u Mađarskoj.?!

Novi Sad

16.09.2015. 21:53

@Đura Zmaj - Policajci NE SMEJU da tuku ljude kako im se prohte. Neverovatno da neko može i da pomisli da policijska brutalnost ima opravdanje. To važi za bilo koju policiju, ne samo za mađarsku ili srpsku (koja je u tome među najgorima).

Ђура Змај

16.09.2015. 22:34

@Đura Zmaj - Ниси разумео, не подржавам бруталност и незаконито понашање полиције... Новинари нису могкли бити на "ничијој" земљи већ само са ове стране граничне линије у Србији или су добили батине с' оне стране граничне линије у Мађарској - а тада су илегални прелазници, ако нису уредно прешли границу, имали посош, добили акредитиве и тд.

Јабре

17.09.2015. 04:42

@Đura Zmaj - А одкуд ти знаш да нису прешли са пасошем ? А и да нису то не оправдава батине, људи се ухапсе или врате, могу и казну да им напишу или да их кривично гоне.