У ПРОЈЕКАТ развоја здравственог туризма у Србији укључено је још 10 приватних стоматолошких ординација и клиника за пластичну хирургију, које су у уторак добиле сертификате Министарства здравља. У исти програм укључила се и национална авио-компанија "Ер Србија", која ће пацијентима из иностранства дати попусте на авио-карте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВЕЛИКИ УСПОН ЗДРАВСТВЕНОГ ТУРИЗМА: Долазе из Канаде да код нас поправе зубе

Тренутно у пројекту развоја здравственог туризма учествује више од 100 приватних ординација. Министар здравља Златибор Лончар каже да има потенцијала да се овај програм и даље шири, с обзиром на то да су услуге које се пружају у Србији квалитетне, а значајно јефтиније него у иностранству.

- Пре почетка ове акције и промоције здравственог туризма имали смо око 30.000 пацијената годишње из иностранства, а сада имамо више од 100.000 пацијената, који долазе из свих крајева света - каже министар Лончар. - Страним пацијентима, Министарство здравља и држава гарантују сигурност, али ординације укључене у овај пројекат морају да задрже квалитет услуга какав сада имају, јер су задовољни пацијенти најбоља реклама.

У пројекат су прво укључене стоматолошке ординације и клинике за пластичну хирургију. Намера је да се укључују и ординације других специјалности.

"Ер Србија" ће странцима који долазе на медицинске и стоматолошке интервенције у Србију дати попусте на авио-карте. Попусте ће добити и лекари чије су ординације укључене у програм, приликом одласка у иностранство на усавршавање или на туристичке сајмове. Пацијентима који дођу са авио-картом "Ер Србије" ординације ће дати попусте на услуге.