Stigao novi nisan džuk u Srbiju: Krcat naprednim tehnologijama postavlja trendove

NovostiOnline/

28. 02. 2020. u 22:54

Стигао нови нисан џук у Србију: Крцат напредним технологијама поставља трендове

Foto:Nisan Srbija

Menjač sa dvostrukim kvačilom i sedam brzina. Početna cena 17.100 evra
NA tržište Srbije stigao je novi "nisan džuk" vozilo čija se prva verzija pojavila pre deset godina i koja je svojim jedinstvenim stilom podelila ljubitelje automobilizma.

Da se "Nisanu" isplatilo pravljenje automobila koji, pre svega originalnim stilom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim je i podatak o 1,5 miliona prodatih jedinica.

Promocija novOg modela ,koja je održana u Beogradu, pokazala je da "Nisan" nije odustao od oprobanog recepta i da je "džuk" zadržao svoju osobenost i prepoznatljivi šarm.

Naravno, kako je ovo vozilo prvenstveno namenjeno mladima, "Nisan" nije žalio ni truda, sredstava,( umeća nikada nije ni nedostajalo), da ovaj "džuk" nakrca najsavremenijom tehnologijom, pa je sada, tvrde u japanskoj kompaniji, ovo " najpovezaniji Nisanov automobil".

Pogonski sklop takođe je vrlo napredan, a uključuje benzinski turbomotor smanjenog obima koji je ujedno kompaktan, lagan, snažan i štedljiv. Po prvi put je moguće naručiti "džuk" sa menjačem sa dvostrukim kvačilom i sedam brzina, sa manuelnim menjačem ili potpuno automatski. U kombinaciji s potpuno novom šasijom, zagarantovana je zabava pri vožnji novog modela kao i profinjena i efikasna vožnja sa visokim stepenom sigurnosti.

- "Nisan džuk" nikada nije pratio trendove. On ih oduvek postavlja svojom ekscentričnom ličnošću i okretnom vožnjom - kaže Maro Fioravanti, potpredsednik odeljenja za planiranje proizvoda, "Nisan Evropa". - Novi model zadržao je snažan sportski izgled koji kupci obožavaju te ga je spojio s jedinstvenim doživljajem vožnje koji nam omogućuju sistem "ProPILOT" kao i mnoga druga napredna tehnološka rešenja."


Novi "džuk" temelji se na platformi "CMF-B" i proizvodiće se u "Nisanovoj" fabrici u Sanderlandu u Engleskoj.

Oobnovljena unutrašnjost je sada modernija, prostranija, kvalitetnija i nudi više tehnologije. Ima više prostora i za putnike i za njihove stvari te se prostor za kolena na zadnjoj klupi povećao za 5,8 cm, prostor za glave pozadi za 1,1 cm, a kapacitet prtljažnika porastao je za 20 odsto pa sada iznosi 422 l.

Novi dizajn unutrašnjosti uključuje luksuzne materijale i ambijentalno osvetljenje, što doprinosi stilu i većoj udobnosti. Novi mekani poklopci intrumentne table, obloga vrata i tepisi doprinose premium osećaju. Sedišta izrađena u jednom komadu automobilu daju sportski izgled i mogu biti presvučena Alkantarom ili kožom.


Motor je trocilindrični benzinski, 1,0-litarski, kompaktan je i lagan, opremljen je turbopunjačem i isporučuje 117 KS uz obrtni moment od 180 Nm (200Nm s overbustom"). Šestostepeni manuelni menjač deo je serijske opreme, a po prvi put je uz doplatu dostupan i automatski menjač s dvostrukom kvačilom.

Novi "džuk" je opremljen brojnim naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji i mogućnostima multimedijskog sistema stvorenim da svako putovanje učine sigurnijim, jednostavnijim i ugodnijim.

Sigurnosne funkcije uključuju inteligentni sistem kočenja u hitnom slučaju s prepoznavanjem pešaka i biciklista, inteligentni adaptivni tempomat, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, inteligentni sistem za vraćanje u voznu traku, upozorenje na nadolazeći saobraćaj pozadi, kao i inteligentni nadzor mrtvog ugla.

Inteligentni nadzor mrtvog ugla po prvi put je uveden u neki "Nisanov" model. Upozorava vozače na vozilo koje se kreće uz njih, ali koje ne mogu videti i vraća "džuk" nazad u voznu traku da bi sprečio sudar.


Vozačima je na usluzi pomoći i tehnologija "ProPILOT" koja "smanjuje stres pri dugim putovanjima i u saobraćajnim zastojima jer samostalno održava vozilo u voznoj traci na stalnoj, sigurnoj udaljenosti od drugih automobila, čak i u kolonama koje se sporo kreću".

"Džuk" je opremljen i najnaprednijim multimedijskim sistemom koji je ikad ugrađen u neki "Nisan". Uključuje jednostavnu integraciju pametnih telefona, aplikaciju za upravljanje modelom "džuk" i njegovo praćenje.Najnovija verzija multimedijskog sistema "NissanConnect" omogućava kupcima da se služe uslugama "Apple CarPlay" ili "Android Auto" za prikazivanje omiljenih aplikacija s pametnog telefona na integrisanom 8-inčnom dodirnom ekranu u vozilu.

Vlasnici sada mogu proveriti da li je njihovo vozilo zaključano, i otključati ga ili zaključati putem svog pametnog telefona. Uz to, moguće je putem aplikacije aktivirati sirenu ili svetla. Kako bi bili još sigurniji, vozači pre putovanja mogu proveriti i pritisak u gumama i nivo ulja.

Ako se ne služe navigacionim sistemom na pametnom telefonu, vozači mogu pristupiti uslugama "Live Traffic" jer je kompatibilan sa uslugom "Google Assistant" tako da omogućava širok raspon komandi, uključujući slanje odredišta navigacionom sistemu automobila glasovnom komandom pametnom telefonu.

Početna cena ovog vozila na tržištu Srbije je 17.100 evra.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Veciti putnik

29.02.2020. 09:00

Ne kupujte narode, ima gresku u menjacu. Moj kolega kupio cerki i crko menjac pa je tako iznasao da su svi sa nekom falinkom ali ih izgleda jos ne povlace iz prodaje ili ce ih uvaliti sirotinji na Balkanu. Njemu uglavnom traze oko 4000 eura za zamenu.

Isti

01.03.2020. 11:38

Isti sablon svi automobili lice jedan na drugi ito u danasnje vreme kompjutera gde je lako dizajnirati.