DA li je moguće da novi automobil pravo sa proizvodnih traka stigne u Srbiju i da ga specijalizovanim novinarima predstavi Mik Džeger?

Moguće je ako to urade stručnjaci za marketing iz kompanije Porše SCG koji su za promociju novog "Folksvagenovog" aduta izabrali Muzej iluzija u Beogradu.

Novi "T-kros" je tako, pravo sa proizvodne trake "Folksvagenove" fabrike stigao u Beograd.

- Ovaj urbani, inovativni i nesvakidašnji model predstavio je sebe i iluziju kao racionalnu i stvarnu pojavu - navila je Jelena Subotić marketing i PR menadžer Poršea SCG - Ovaj potpuno novi model iz "Folksvagenove" game će uskoro krstariti ulicam i predstaviti svoju idelnu kombinacjiu stila, praktičnosti, prilagodljivosti, povezanosti i ekonomičnosti. U isto vreme postavlja nove standarde u svojoj klasi po mnogim parametrima. Ovaj urbani krosover se tako nameće kao idealni saputnik u svakodnevnom životu a i više od toga.

Novi "T-kros" je tipični predstavnik brenda - kompaktan, ali ne i mali: bilo da posmatrate prostor za noge putnika, ili mesto u prtljažniku.Zahvaljujući zadnjoj klupi koja se pomera 14 centimetara ovaj mali terenac je veoma praktičan pa se zapremina prtljažnika povećava sa 385 na 455 litara, a ako potpuno preklopite zadnja sedišta, dobićete zapreminu čak do 1.281 litara.

Foto: Promo

"T-kros" koristi modularnu poprečnu matrix (MQB) platformu, koja omogućava da prednja osovina bude smeštena daleko napred. Dužina vozila je 4,11 metara, međuosovinsko rastojanje od 2,56 metara je prilično veliko i omogućava prostran enterijer sa dovoljno mesta za pet ljudi. U ponudi nudi nove i zanimljive boje spoljašnjosti u nivoima opreme "Life" i "Style".

Foto: Promo

Najnoviji SUV model kompanije "Folksvagen" je takođe i inovativno digitalizovan: a to znači da nećete imati samo funkciju bežičnog punjenja za vaš smartfon, već imate na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi) pa možete da puštate svoju omiljenu muziku direktno sa vašeg smartfona ili preko "streaming" platformi. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8,0 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Info Display).

PROČITAJTE JOŠ: Golf “osmica” priča sa drugim kolima i ne treba mu ključ: Šta sve nudi novi model automobila omiljenog među Srbima (FOTO/VIDEO)


Novi adut nemačke kompanije ima i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije, oni povećavaju sigurnost, smanjuju rizik od sudara i poboljšavaju udobnost u vožnji. Deo standardne opreme u svim paketima opreme je "Front Assist" sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

Foto: Promo

U ponudi su dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI motora koji isporučuju 70 kW/95 KS odnosno 85 kW/115 KS.

Početna cena za model "T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS" je 17,490 evra a za kupovinu vozila u saradnji sa "Porsche Mobility" cena je 15.990 evra.

Foto: Promo