Zašto žene varaju: Izgleda da je kriva biologija

NovostiOnline

23. 01. 2020. u 13:26

Зашто жене варају: Изгледа да је крива биологија

Depositphotos

Neke žene su, izgleda, predodređene da varaju partnere zahvaljujući mutiranim genima
Neke žene su, izgleda, predodređene da varaju partnere zahvaljujući mutiranim genima.Konkretno, velika studija o ponašanju ljudi otkrila je da mutacije u genu vazopresinskog receptora AVPR1A izgleda da su povezane sa neverstvom kod žena, ali ne i kod muškaraca.

Vazopresin je hormon koji igra važnu ulogu u romantičnim vezama, kao i u seksualnoj motivaciji ili želji osobe da se uključi u seksualne činove.

U osnovi, mutacije u ovom genu mogu uticati na to kako žena reaguje na vazopresin, a samim tim i na to kako se emocionalno povezuje sa svojim partnerom i koliko će želeti da traži seks izvan veze sa tim partnerom, piše Listverse.

Pošto je ovo genetska mutacija, može se preneti i na potomstvo žene koja vara, dajući istu predispoziciju.

Potrebno je obaviti još istraživanja da bi se ovi nalazi potvrdili ili opovrgli, ali ovi rezultati obećavaju jer će pružiti biološki razlog zašto neke žene može da privuče ideja nevernosti - to je, jednostavno, u njihovim genima.


B92.net

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Goran

23.01.2020. 16:27

Udjem u kafić pogledam žensku populaciju i za par trenutaka vidim gde može a gde nebi moglo i da sam poslednji muškarac na planeti. Sve je u očima žena je knjiga neko zna da čita a neko jednostavno istu pocepa...