Moderno i funkcionalno kupatilo

M. D. P.

30. 04. 2012. u 12:00

Nije lako opremiti prostor od nekoliko kvadrata u koji mora da stane lavabo, šolja, kada ili tuš kabina, ormarić i bide, veš-mašina, korpa za veš

Naša kupatila su uglavnom mala i skučena, projektovana da budu tek mali deo stambenog ambijenta. Međutim, njihova uloga je ogromna i postaje sve veća sa potrebom savremenog čoveka da u stresnim trenucima nađe oazu za opuštanje i predah u svom domu.


Nije lako opremiti prostor od samo nekoliko kvadrata u koji mora da se smesti lavabo, toaletna šolja, kada ili tuš kabina, često ormarić i bide, kao i veš-mašina, korpa za veš... Ipak, to nije ni nemoguća misija, kao što možda deluje na prvi pogled.


Iako u kupatilu provodimo značajan deo vremena i koriste ga podjednako svi članovi porodice, ne posvećuje mu se pažnja koliko drugim odajama. Da bi izgledalo moderno i uklopilo se u savremene dekorativne trendove, dovoljno je da sledite savete stručnjaka koji i vaše tesno kupatilo mogu da pretvore u kutak za uživanje.


Kada je nameštaj u pitanju, odaberite male i elegantne lavaboe koji se montiraju na zid i ne zauzimaju mnogo mesta, a ispod njih može da stane korpa za veš ili police za odlaganje kozmetike i peškira. Svetle boje na zidovima vizuelno proširuju prostor, ali ukoliko kupatilo nema prirodno osvetljenje, sa belim zidovima će da izgleda potpuno bezlično. Krečenje u žute ili narandžaste tonove neće ga učiniti manjim nego što jeste nego samo veselijim. Atraktivno izgledaju i pink ili crveni tonovi, ali sa njima morate da budete oprezni, najbolje je da budu samo na nameštaju ili delu zida.


Investicija u kade i tuševe sa masažerima nije tako velika, a korist je nemerljiva jer vodena masaža efikasno otklanja napetost i nervozu, kao i bolove u mišićima, vratnom delu i glavi.
Mašinu za pranje veša, ukoliko možete, bilo bi dobro da izmestite iz kupatila, jer zauzima mnogo mesta koje možete da iskoristite na lepši i praktičniji način. U mnogim zemljama ona se najčešće drži u kuhinji ili u podrumu, možda je to dobro rešenje i za vas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ona

02.05.2012. 07:34

molila bih autora teksta da, koliko je u njegovoj moci, utice na arhitekte koji projektuju kupatilo gde je bojler iznad kade , da menjaju . Naravno da su stanovi u pitanju, pa daba vasi lepi saveti.

mirjana

23.05.2012. 11:11

lep tekst,lepa ideja,divne slike....ko danas ima novca,mogucnosti za ovo...