SEOZONA pred nama biće u znaku elegantnih frizura i prirodnih tonova u kosi. Dakle, visoka moda je ponovo apsolutni hit. Frizer i edukator Tanja Šobota naglašava da se u duhu starih vremena vraćaju talasi, punđe i savršeno stilizovane frizure u kabare stilu. Neizostavni su i ukrasi za kosu, poput šnala, češljeva ili ukrasnih ukosnica sa cirkonima.

- Ovaj modni trend opisuje ženu kao izuzetnu, ženstvenu i stilizovanu damu - kaže za "Život plus" Tanja Šobota. - Frizure u kabare stilu zahtevaju dobrog majstora i ozbiljnu preciznost, pa ne mogu da se rade kod kuće. One su za devojke koje znaju šta je trend, pa ih često biraju za najvažniji dan u životu, za venčanje. To su vanvremenske frizure, zato je ovaj izbor odličan.

Kada je reč o dužini i boji, u narednom periodu nosiće se kosa srednje dužine, mekih oblika, hladnih tonova i nijansi, lepršava i, naravno, zdrava.

- U ranijem periodu u modi su bili jaki tonovi (crazy color) ali to sada pada u zaborav. Nadogradnja je takođe aut, nosiće se samo kao dodatak za punoću kose, ali ne i za produžavanje. Najzastupljeniji će biti hladni tonovi, prirodni od najtamnijih do najsvetlijih - srebrnih. Pastelne nijanse su takođe u trendu kao što su bebi roze, plava i lila, dok dužina zavisi od kvaliteta kose i oblika lica. Preporuka svetske organizacije HCM iz Pariza je da je prelomljena kosa srednje dužine najženstvenija. 


Kao što se vraćamo prirodi i organskoj ishrani, tako vraćamo i prirodnost pokreta kose. Važno je pomenuti i adekvatnu negu koja podrazumeva proizvode za tačno određeni tip dlake i koja daje najbolje rezultate. Tu su i maske koje dubinsko hrane kosu i do dva meseca - otkriva Tanja Šobota.