Mali trikovi za mlade domaćice

T. L.

petak, 26. 06. 2020. u 15:16

Мали трикови за младе домаћице

Depositphotos

Nekada nije naodmet primeniti neke "cake" u kojima su se drugi već oprobali

AKO želite da se usavršite kao domaćica ili da samo olakšate proces kuvanja i aranžiranja hrane, pročitajte korisne savete koji bi možda mogli da vam pomognu. Nekada nije naodmet primeniti neke "cake" u kojima su se drugi već oprobali.

* Kockice leda za aperitiv su ukusnije ako u posudu za led sa vodom ubacite i tanko izrezane kore limuna ili pomorandže.

* Niko ne voli crnu boju banane u salati ili na vrhu torte. Da biste to sprečili, poprskajte voće limunovim sokom i pospite prah šećerom.

* Da biste lakše skinuli koru sa paradajza prelijte ga ključalom vodom, da omeška, a onda ga seckajte.

* Kada zamrzavate voće, uvek ga pakujte u plastične posude i svaki red dobro pospite šećerom. Tako mraz neće prodreti u njega i ukrasti mu prirodan ukus.

* Ako ste presolili jelo, dodajte krompir i on će pokupiti sav višak soli.

* Maslac držite u plastičnoj posudi sa hermetičkim poklopcem u kojoj je voda za piće, da pliva. Tako će se lakše razmazivati, a neće se pokvariti.

* Svež sir pre upotrebe propustite kroz sito kako biste dobili kompaktniju i ukusniju masu.

* Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je dosta vode, pa tako na svakih 250 g testa ide oko tri litre. U protivnom se neće lepo skuvati, već će se zalepiti za dno šerpe.

* Sok iz pečenih voćnih kolača neće iscuriti ako testo pre pečenja pospete grizom ili hlebnim mrvicama.

* Ako vam je ostao stari hleb, nemojte da ga bacate, već ga malo nakvasite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni. Tako će postati hrskav i svežiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije