Jela bez bibera su nezamisliva: Ovu grešku najčešće pravimo prilikom njegove upotrebe
29. 12. 2019. u 18:10
Mnogi greše kada jelo žele da oplemene već samlevenim biberom
Depositphotos
JELA bez bibera gotovo su nezamisliva, jer sa ovim začinom dobijaju poseban ukus i šmek. Međutim, mnogi greše kada jelo žele da oplemene već samlevenim biberom.
Biber je najbolje mleti neposredno pred upotrebu, jer jednom samleven brzo gubi aromu. Najbolje je da se melje u malim ručnim mlinovima, koji u potpunosti čuvaju upravo aromu i ljutinu. I to mešavinu sve četiri vrste ovog začina.
Grof
29.12.2019. 19:28
Potpuno se slazem.
Jos bolje ako se dok se melje skace i igra oko peci., kakve sve gluposti ljudi izmisljaju pa i ja da dodam.
@maniks - I to s leva na desno.
Savrseno tacno. Sareni biber odavno koristim i extra je.
Komentari (4)