Kesten - Bogat izvor vitamina C

T. L.

01. 11. 2016. u 08:11

Miris pečenog kestena koji nas mami i "izaziva" sa gradskih ulica, za mnoge je jedna od najlepših asocijacija na jesen

Кестен - Богат извор витамина Ц

Shutterstock

MIRIS pečenog kestena koji nas mami i "izaziva" sa gradskih ulica, za mnoge je jedna od najlepših asocijacija na jesen. Ali, neodoljiva aroma nije jedini adut ove namirnice. Zahvaljujući vitaminu C, kesten pruža savršenu zaštitu od virusa koji haraju u ovo doba godine. Osim toga, odličan je izvor vitamina A i B, a bogat je i folnom kiselinom, gvožđem, magnezijumom, cinkom, fosforom, kalcijumom i kalijumom. Iako je sastavljen pretežno od skroba, ne sadrži gluten. Za one koji vode računa o liniji, važna informacija je da ima vrlo malo kalorija i masti, kao i da je dobar izvor dijetalnih vlakana, koja snižavaju holesterol i ograničavaju apsorpciju holesterola u crevima. Bilo da želite da zagrejete ruke, popravite raspoloženje ili ojačate odbrambenu snagu organizma, kesten je odlično rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

zmau

01.11.2016. 09:13

Pa možda je presan kesten bogat vitaminom C. Ali pečen teško, s obzirom da vitamin C ne trpi vrućinu.Otud ona mantra "sveže voće i povrće".

Olja

04.11.2016. 02:57

Godinama ne uspevam da nadjem dobar kesten po pijacama i piljarama,da ga sama spremim.Spolja je gladac,unutra jadac,tako da skoro pola bacim.Steta,jer je i ukusan i zdrav.