Novo priznanje poznatoj glumici: Mirjani Karanović Dobričin prsten

Tanjug

10. 12. 2019. u 16:40

Nagradu dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije i najveće je glumačko priznanje

Ново признање познатој глумици: Мирјани Карановић Добричин прстен

Foto: Tanjug/ S. Radovanović

BEOGRAD - Glumica Mirjana Karanović dobitnik je našeg najvećeg glumačkog priznanja, "Dobričin prsten" za 2019. godinu, koje dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, rečeno je danas Tanjugu u Udruženju.

Odluku je na sastanku održanom danas doneo žiri koji je radio u sastavu Vida Ognjenović, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.

Nagrada koja nosi ime po prstenu koji je glumac Dobrica Milutinović 1937. godine dobio od Udruženja glumaca Kraljevine Jugoslavije, kao priznanje za izuzetan doprinos pozorištu, ustanovljena je 1980. godine, a prvi dobitnik je bio glumac LJuba Tadić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

izdaleka

11.12.2019. 04:25

Gospodjo Karanovic, da ste svih ovih godina ostali u domenu glume, sto vam je zvanje, skinula bih vam kapu svuda i gde culi i gde ne, ali celokupni vas angazman izvan toga bio je odvratan i to baca senku , na zalost i na vas umetnicki rad.

Милан В. Старман

11.12.2019. 09:25

Жири: "друштво мало али одбрано" - "комплетна НЕРЕТВА" фали им само Луткић али ту је Војин да то одради за обадвојицу - ваљада ће то Сарајево знати да цени!?

Kojic D Brana

11.12.2019. 11:18

Kazu da je najbolje da se u coporu razracunaju.Sudije su Njihovi sabraca i susestre.Markovic je kao reditelj Vida kao piasc Bjelogrlic kao reziser.Jadni Cetkovic ,, pokrivac ,, sramnih mesta.Mira nije poslusala nato i odmah nije prava.Ja joj cesttam i zelim srecu.