Užički ansambl je na gostovanjima: Kako život u nacionalnom teatru

V.V.S.

27. 11. 2019. u 14:41

Ужички ансамбл је на гостовањима: Како живот у националном театру
Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 29.novembra gostuje ansambl Narodnog pozorišta s predstavom "Kako život"
NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 29.novembra gostuje ansambl Narodnog pozorišta s predstavom "Kako život", u režiji Slavenka Saletovića.


Autorka teksta je hrvatska dramska spisateljica Nina Mitrović,u središte drame "smestila" je priču o ljubavi, čiji se akteri uz puno emocija, strahova i nadanja susreću u staračkom domu - prepoznajući ljubav u svojim poslednjim danima.


- Povišenih tonova gotovo i da nema. Emocije, koje likovi nose, na površinu izbijaju utišane. Smenjuju se vedrina i melanholija. Sentimentalnost je iskučena. Trenuci koji prolaze su samo trenuci, velike pauze ne postoje. Pa ipak likovi ne jype previše jer hteli mi, ne hteli, starost nas sve uspori - ističe reditelj Saletović. - A radnja teče kao i život, bez stajanja. Scenografija je jednostavna, njome se prostor nasluhuje, ne podcrtava.


Pročitajte još: "Petrijin venac" najbolja predstava 34. festivala Gavelinih večeri


Scenograf je Marijana Zorzić Petrović, kostimograf Tatjana Jovanovih, muziku je napisao Aleksandar Miletić, a scenski pokret bio je zadatak za Ivicu Klemenca. Igarju Slobodan Ljubičić, Divna Marić, Momčilo Murić i Ivana Pavićević Lazić.Inače, Narodno pozorište Užice do kraja marta 2020.godine nastupaće na gostujućim scenama, jer su odmah po završetku 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala počeli radovi na rekonstrukciji pozorišne zgrade radi poboljšanja energetske efikasnosti. Kako je zgrada zaštićena kao deo ambijentalne celine Trga partizana, radovi se izvode sa unutrašnje strane. Projekat je vredan 225.000 evra, od čega je EU obezbedila 150.000 evra, a ostatak grad Užice.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije