U MALOM gradu Smederevske tvrđave ovih dana snima se drugi ciklus igrano-dokumentarne serije "Srpski junaci srednjeg veka", koja će se emitovati na Superstar TV kanalu.


Scenario i režiju potpisuje reditelj Gordan Matić, a izvršna produkcija poverena je kući "Kontrast studio", u saradnji sa "Telekomom Srbija", o čemu su "Novosti" izveštavale pre nekoliko dana.


PROČITAJTE JOŠ - Veljko se oglasio prvi put posle svadbe: Ispod fotografije sa Bogdanom napisao je ove dve reči (FOTO)


Ono što će svakako dati posebnu aromu ovom projektu je činjenica da se u ulozi vizantijskog cara pojavljuje trener fudbalera Partizana Savo Milošević! Čuvenom sportisti ovo nije prva uloga, jer je već igrao u predstavi "Otkačene", rediteljke Monike Romić, a bio je i producent filma "Jelena, Katarina, Marija", u režiji Nikite Milivojevića.


Kroz 10 polučasovnih epizoda, glavni narator glumac Vladimir Aleksić upoznaće nas sa manje poznatim detaljima iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Cilj je da se kroz priču o srednjovekovnim junacima, osvetli čitava jedna epoha.


Serijal je do sada sniman na lokacijama u Prizrenu, Gračanici, Dečanima, ali i u Istanbulu, Prilepu, Skoplju, na Svetoj Gori, u Bugarskoj, Turskoj i Hrvatskoj.