Savo Milošević kao vizantijski car: “Novosti“ na snimanju serije Srpski junaci srednjeg veka u Smederevu

N. ŽIVANOVIĆ

26. 11. 2019. u 10:30

Savi ovo nije prva uloga, već je glumio u predstavi “Otkačene“ rediteljke Monike Romić

Саво Милошевић као византијски цар: “Новости“ на снимању серије Српски јунаци средњег века у Смедереву

Foto N. Živanović

U MALOM gradu Smederevske tvrđave ovih dana snima se drugi ciklus igrano-dokumentarne serije "Srpski junaci srednjeg veka", koja će se emitovati na Superstar TV kanalu.


Scenario i režiju potpisuje reditelj Gordan Matić, a izvršna produkcija poverena je kući "Kontrast studio", u saradnji sa "Telekomom Srbija", o čemu su "Novosti" izveštavale pre nekoliko dana.Ono što će svakako dati posebnu aromu ovom projektu je činjenica da se u ulozi vizantijskog cara pojavljuje trener fudbalera Partizana Savo Milošević! Čuvenom sportisti ovo nije prva uloga, jer je već igrao u predstavi "Otkačene", rediteljke Monike Romić, a bio je i producent filma "Jelena, Katarina, Marija", u režiji Nikite Milivojevića.


Kroz 10 polučasovnih epizoda, glavni narator glumac Vladimir Aleksić upoznaće nas sa manje poznatim detaljima iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Cilj je da se kroz priču o srednjovekovnim junacima, osvetli čitava jedna epoha.


Serijal je do sada sniman na lokacijama u Prizrenu, Gračanici, Dečanima, ali i u Istanbulu, Prilepu, Skoplju, na Svetoj Gori, u Bugarskoj, Turskoj i Hrvatskoj.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Milan Galic .

26.11.2019. 11:02

Savo šta radiš. Budi trener ili pusti mesto Paunovicu.Idi onda u glumce.Nije lepo ovakve stvari da radiš.Umesto da radiš sa klubom 16 sati na dan ti gubiš vreme kao i navijači. Ja mislim da nećeš dugo.Zao mi ali.

Sofke

13.02.2020. 18:41

Serijal je za svaku pohvalu, prvi sam gledao i bio vise nego odlusevljen kako je sve uradjeno i sa koliko obuhvatnom istorijskom pricom