MANIFESTACIJA "Antićevi dani" počinje sutra i trajaće do petka, u okviru koje će se održati niz kulturnih sadržaja posvećenih pesniku, reditelju i publicisti Miroslavu Miki Antiću. Realizacija je poverena Kulturnom centru Novog Sada, a organizatori 11. "Antićevih dana" navode da se nastavlja programska ideja izmeštanja sadržaja te manifestacije van centra grada.

"Antićeve dane" svečano će otvoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Gradskoj kući u ponedeljak, a za isti dan je planirano premijerno emitovanje filma "Prvi dan" o Miroslavu Antiću, u produkciji Kulturnog centra Novog Sada.

Svečano uručenje nagrade "Miroslav Antić", održaće se poslednjeg dana, u petak, 16. marta, a ovogodišnji laureat je Nenad Šaponja, za zbirku pesama "Izgledam, dakle nisam".

Tokom petodnevnog programa održaće se niz događaja u Kulturnom centru Novog Sada, Gradskoj biblioteci, Dunavskom parku, Gradskoj kući, Muzeju Vojvodine, dvorcu "Eđšeg" i novosadskim osnovnim školama "Miroslav Antić" u Futogu i "Petefi Šandor", kao i u privatnoj Osnovnoj školi "Miroslav Mika Antić".