ZDRAVKOVI MANEVRI: Crnogorski premijer nastavlja da zbunjuje građane koji su mu dali poverenje

Milutin SEKULOVIĆ

02. 04. 2021. u 12:09

Tvrdnje dela Krivokapićeve pobedničke koalicije o tome da strane ambasade kreiraju politiku vlasti, izgleda nisu bez osnova

ЗДРАВКОВИ МАНЕВРИ: Црногорски премијер наставља да збуњује грађане који су му дали поверење

Novosti

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić nastavlja da, najblaže rečeno, zbunjuje deo građana koji su mu dali poverenje na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, ali i gro vladajuće koalicije.

- U telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom bilo je reči o borbi protiv virusa korona, nabavci ruskih vakcina, kao i o ostalim temama od zajedničkog interesa - "tvitovao" je Krivokapić u utorak uveče, nekako u isto vreme kada su mediji objavili da je Crna Gora uvela nove sankcije Rusiji zbog "slučaja Navaljni".

Podsećanja radi, Vlada Crne Gore produžila je sankcije Rusiji, a prilikom svog prvog zvaničnog odlaska "u svet", posete Briselu, on je potvrdio da njegov kabinet neće odstupati od politike NATO kada su u pitanju odnosi sa Moskvom.

Veštački podignuta afera oko "priznavanja genocida u Srebrenici", nakon čega je Vlada saopštila da poštuje rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, pokazala je da tvrdnje dela Krivokapićeve pobedničke koalicije o tome da strane ambasade kreiraju politiku vlasti nisu bez osnova. Jer, do te izjave je došlo posle izričitih stavova zapadnih diplomata da crnogorska vlada prizna genocid.

Shvatajući nimalo lagodnu funkciju Krivokapića u vreme "spržene zemlje" koju je zatekao, treba reći da su turisti iz Rusije i Srbije najbrojniji u ovoj državi, koja od ovog leta očekuje prihod od 500 miliona evra, bez kojih će budžet "zajaukati". Da li je realno da Crna Gora pokrene izvoz svojih vina u Rusiju, i da odatle i iz Srbije pristignu gosti posle najave da je proterivanje ambasadora Božovića i pitanje KiM za Krivkapićevu vladu "završena stvar", enigma je od čijeg razrešenja u Crnoj Gori mnogi zebu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)