RASTE POKRET "JEDNOOKIH: Da li je veća represija nad opozicijom na Crvenom trgu ili nad pobunjenim građanima pred Trijumfalnom kapijom?

GORAN ČVOROVIĆ

11. 02. 2021. u 12:09

Ima li lingvistički termin "politički zatvorenik" različit prizvuk, zavisno od akcenta i mesta gde se izgovara, na istoku ili zapadu kontinenta?

РАСТЕ ПОКРЕТ ЈЕДНООКИХ: Да ли је већа репресија над опозицијом на Црвеном тргу или над побуњеним грађанима пред Тријумфалном капијом?

Novosti

KO je veća žrtva: Aleksej Navaljni ili Džulijan Asanž? Možda se prednost meri po komforu u zatvoru?

Ko je brutalniji: ruski ili belgijski policajac, kad se na ulici obračunava s demonstrantima? Da li je veća represija nad opozicijom na Crvenom trgu ili nad pobunjenim građanima pred Trijumfalnom kapijom?

Imaju li pravo da o represiji Rusima drže lekcije Francuzi u čijoj zemlji se zbog izbijenih očiju "žutim prslucima" pojavio čitav pokret "jednookih"? Tamo, gde kamere hvataju specijalce koji sapliću starice?

Ima li lingvistički termin "politički zatvorenik" različit prizvuk, zavisno od akcenta i mesta gde se izgovara, na istoku ili zapadu kontinenta? S jedne strane biti zatvoren 30 godina zbog organizovanog referenduma u Kataloniji, s druge na Kosovu zbog oružane pobune biti priznat kao državnik?

Mogu li se posedovati prekomorske teritorije na čitavoj planeti i zbog toga biti "zemlja u kojoj se nikad ne smrkava", i od drugih tražiti da se odriču srca svoje postojbine?

Je li veća demokratija u pariskim predgrađima gde zbog namnoženih bandi ni policija ne sme da zađe, ili u radničkim četvrtima Sankt Peterburga?

Ugrožava li se pravo na život kada se iz surevnjivosti prema Rusiji i Kini ne uvoze njihove vakcine, dok hiljade ljudi dnevno umiru zbog nedostatka cepiva?

Rekla levoj cipeli desna da je tesna.

Tek kad u Briselu budu dali iskren i pošten odgovor na prethodna pitanja, moći će da se bave time da li je njihov šef diplomatije Đozep Borelj nedavno u Moskvi dostojno branio vrednosti zapadne demokratije. Za to vreme, dok gledaju samo u tuđe dvorište, podele na Starom kontinentu, još od pada Berlinskog zida, nikada nisu bile veće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega