VRAČEVI

Biljana RADIVOJEVIĆ

16. 07. 2022. u 12:00

MA koliko da je sve šokirao, slučaj nesrećnog Milana Đurića (58), kojem su u Holističkom centru "Balans medika" u Beogradu, gde je došao na "nameštanje atlasa" polomili vrat, samo je malo odškrinuo vrata tamnog vilajeta alternativne medicine i nadrilekarstva u Srbiji.

ВРАЧЕВИ

Novosti

Šta se sve tu primenjuje, kakve "mantre" i "vradžbine", i "čudotvorni" napici koji "podižu mrtve", "leče neizlečive", mozak racionalnog čoveka koji se ni u najtežim trenucima ne hvata za sumnjive slamke, ne može da dokuči.

Sad se svi čude, zašto je Milan Đurić otišao kod dr Slaviše Đurđevića, lekara u penziji, koji za "nameštanje atlasa" nije čak imao ni licencu, ma koliko to bila formalna stvar. To je klasična zamena teza. Pitanje je - kako je moguće da se takve metode primenjuju, i zašto se zatvaraju oči pred činjenicom da kičmom manipulišu, ne samo dokoni doktori koji bar imaju nekakvo medicinsko znanje, nego i priučeni kostolomci.

Posle tri meseca u veštački izazvanoj komi, u Institutu "Banjica", gde je transportovan tek sat i po pošto je u privatnom alternativnom centru ostao oduzet, nesrećni Đurić je preminuo, a "prašina" koju je podigao slučaj, slegnuće se, za mnogo manje vremena nego što je on u bolničkom krevetu proveo oduzet. I, na to će, još jednom, kao i u svim prethodnim sličnim slučajevima, biti stavljena tačka.

Znaju dobro nadrilekari svakojakih fela, pa i i oni koji su posle medicinskog obrazovanja rešili da mešetare po sumnjivom terenu jer to donosi dobit, da je obrazac reagovanja, čak i posle teških dela protiv zdravlja ljudi, benigni: podigne se malo buke, a onda muk. Bilo je i biće, nažalost, još sudbina kao što je Milanova. Sve dotle dok država ne iskoristi mehanizme kontrole, stalne provere, i brze i adekvatne kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna