SMETA IM JAKA RUSIJA: Zapadni i kijevski zvaničnici rešenje ukrajinskog konflikta vide u - osvajanju i rasparčavanju RF

Ivana Stanojević

14. 07. 2022. u 12:00

TRKA koja ovih dana dobija ubrzanje servira svetskoj javnosti, jednu za drugom, "originalne ideje" o tobožnjem rešavanju ukrajinskog problema.

СМЕТА ИМ ЈАКА РУСИЈА: Западни и кијевски званичници решење украјинског конфликта виде у - освајању и распарчавању РФ

Ivana Stanojević

Kostur svih "genijalnih" zamisli je rasparčavanje Rusije, a modalitete diktira intenzitet mržnje prema ovoj zemlji, čija srčanost bode oči kukavicama i političkim spletkarošima.

Tako je ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov osmislio tri scenarija. Prvi podrazumeva povlačenje Rusa sa određenih teritorija kao na početku rata u Kijevskoj, Černigovskoj i Sumskoj oblasti, potom i sa Zmijskog ostrva. Drugi model predviđa da se zapadnim oružjem tuku ruske pozicije, a treći, raspad Rusije izdvajanjem republika gde žive većinom muslimani, kao što su, na primer, Baškirija i Tatarstan.

Bivši poljski predsednik Leh Valensa zagovara cepanje Rusije na delove, podizanjem ustanaka i nasilnim odvajanjem naroda. Stanovništvo "nove Rusije" treba ograničiti na 50 miliona ljudi. Ovaj nekadašnji električar u brodogradilištu u Gdanjsku, koga je sudbina lansirala u političku orbitu na krilima opozicionog sindikata Solidarnost, nije se, očigledno, opametio ni posle predsednikovanja Poljskom, pa bi Rusiju da izjednači sa Hitlerovom Nemačkom i podeli je na okupacione zone!?

Ideja o raspadu Rusije podizala je adrenalin i američkoj državnoj sekretarki češkog porekla Medlin Olbrajt. Pre nje, o takvom scenariju maštao je Zbignjev Bžežinski, rođeni Poljak, geostrateg i savetnik za nacionalnu bezbednost američkih predsednika Lindona Džonsona i Džimija Kartera, koji je decenije života straćio na obaranje uticaja Sovjetskog Saveza. Sada, kad je sav taj trud anuliran, a Rusija vojno i ekonomski ojačana, javljaju se novi nosioci propalih ideja prošlosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)