LAŽNI ISTORIČAR: Šmit bi da kroji knjige srpskoj deci - da se stide svog naroda i mrze ga

Boris Subašić

15. 07. 2022. u 12:00

RAT za ljudske duše i umove je najstariji na svetu, nikada ne prestaje i ne menja metode, već se samo pojačava pred oružane sukobe.

ЛАЖНИ ИСТОРИЧАР: Шмит би да кроји књиге српској деци - да се стиде свог народа и мрзе га

Novosti

Zato brine zahuktavanje propagandne mašine čiju je papučicu za gas pritisnuo nemački advokat i političar Kristijan Šmit, koga Zapad smatra visokim predstavnikom za BiH.

Najavom da će se mešati u pisanje udžbenika istorije Republike Srpske poručio je da želi da mali Srbi uče da je njihov narod genocidan. Advokat koji se lažno predstavlja kao istoričar izgleda želi da školuje "naučne janičare" koji će se stideti svog naroda i mrzeti ga.

Šta Šmitu daje pravo da se ponaša kao austrougarski "zemaljski poglavar" BiH iz 19. veka, takođe istoričar-samozvanac, Benjamin Kalaj čija je agenda koren sukoba na ovom prostoru. Da li to znači da je u Nemačkoj vaskrsla habzburška ideja o germanskom "izabranom narodu", koji je "nosilac kulture" jer se granice današnje ujedinjene Evrope gotovo podudaraju sa međama "Svetog Rimskog carstva germanske rase"?

U vreme vladavine tih ideja kreirana je teza o Srbima kao nepopravljivom zločinačkom narodu. Svaki priručnik za propagandni rat počinje uputstvom da se protivnik u javnosti mora predstaviti kao crni đavo, posle čega svaka vrsta nasilja prema njemu izgleda kao bogougodno delo. Habsburzi su 1914. projektovali sliku "demonskih" Srba, koju je preuzeo 1941. Hitler, a vratili je u opticaj posle 1990. Kol i Genšer u ujedinjenoj Nemačkoj.

Ona je ostala štab za satanizaciju Srba do 1999, kada je njen narativ preuzeo Klintonov Vašington za opravdanje NATO agresije na Srbiju da bi zaštitili Albance, koje su još habsburški istoričari 19. veka promovisali kao jedine starosedeoce Balkana i žrtve slovenskih došljaka.

Šta nam to sada najavljuje nemački samozvani istoričar Šmit?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)