RANJENI MLADIĆ STABILNO: Albanci ponovo izazivaju međuetničke incidente u severnom delu Mitrovice

D. Zečević

28. 02. 2021. u 20:02

ZDRAVSTVENO stanje srpskog mladića M. M. (26) kojeg je u subotu sa više uboda nožem u predelu glave ranio Albanac A.S.(24), je stabilno. On se prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, nalazi na odeljenju hirurgije i na daljem je ispitivanju.

РАЊЕНИ МЛАДИЋ СТАБИЛНО: Албанци поново изазивају међуетничке инциденте у северном делу Митровице

Policijska patrola ispred suda u Kosovskoj Mitrovici

- Mladić srpske nacionalnosti koji je u subotu uveče posle 22 sata dovezen u našu zdravstvenu ustanovu u stabilnom je stanju, ali se njegovo zdravstveno stanje i dalje prati - rekao je, za "Novosti", dr Elek.

Prema rečima Bratislava Radovića, portparola kosovske policije za region Sever, incident se dogodio oko 22 sata kada je Albanac na uglu ulica Lole Ribara i Kneza Miloša napao trojicu srpskih mladića.

- Albanac je sa nožem u ruci krenuo ka srpskim mladićima uz povike: "Ajde, ajde" i jednom rukom podignutom u pesnicu. Kada je jedan od trojice mladića primetio da se ubrzano kreće ka njima, rekao je drugarima da beže, ali on nije uspeo da umakne već mu je A. S. zadao više uboda nožem u predelu lica, odnosno glave - ističe Radović.

Dodaje da je M. M odmah hospitalizovan, a da je patrola policije, koju su alarmirali njegovi drugovi M. N. (33) i P. Đ (31), uhapsila napadača koji je po nalogu dežurnog tužioca zbog arogantnog i čudnog ponašanja pregledan. Tužilac je naložio njegovo zadržavanje.

Povodom incidenta reagovao je gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije osudivši napad na grupu srpskih mladića u blizini srednje Tehničke škole.

- Međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u našem gradu, te pozivam sve građane na uzdržanost, a predstavnike policije da pojačaju budnost i preventivno deluju. Koristim priliku da se zahvalim policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač albanske nacionalnosti, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti - navodi Radojević, pozivajući predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisan napad na Srbe, i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

POKUŠAJ UBISTVA

Napad na srpske mladiće i ranjavanje jednog od njih, tužilac je okarakterisao ubistvom u pokušaju i multietničkim napadom. Istragu o ovom slučaju vodi regionalna istražna jedinica kosovske policije, a napadaču je određen pritvor od 48 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist