UREDNO JE PLAĆAO RAČUNE: Kako je hapšenjem slikara srpskog porekla otkrivena droga vredna 18 miliona kanadskih dolara (FOTO)

Tanjug

18. 12. 2020. u 23:47

DANIJEL Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa 78 tačaka optužnice, nakon što je policija saopštila da mu je zaplenila drogu vrednu više od 18 miliona kanadskih dolara (181 kilogram droge) i 65 komada oružja u njegovom stanu prošlog meseca, što je najveća zaplena u jednom danu.

УРЕДНО ЈЕ ПЛАЋАО РАЧУНЕ: Како је хапшењем сликара српског порекла откривена дрога вредна 18 милиона канадских долара (ФОТО)

Foto: Printskrin Tviter

"Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali značajnu pretnju javnoj bezbednosti za sve naše zajednice", rekao je poručnik policije Toronta Domenik Sinopoli, a preneo CTV njuz Toronto.

Istraga je pokrenuta ranije ove godine kada su policajci koji su radili na slučaju saznali da se u tom delu Toronta odvija trgovina drogom.

Policajcima je bilo jasno da postoji moguće dilovanje droge blizu Parkloun i Beri roudsa u Etobikouku, dodaje poručnik.

"Ovo je vrlo miran i ugledan kraj Torontoa, u kojem su kuće odvojene jedna od druge, tu ima i zgrada sa vrlo malo stanova, kao i parkova, igrališta za decu i osnovnih škola", rekao je inspektor Tim Krouns.

Kada su osumnjičenom upali u stan, saznali su da je u pitanju Danijel Dubajić, koji je bio prijavljen kao stanar zgrade.

"Inspektori su mi rekli da je bio vrlo smiren, da je sarađivao i da nije mnogo toga rekao, kao i da je znao da će jednom doći ovakav dan", dodao je Krouns.

Vlasnik stana Džo Bejks rekao je za CTV njuz Toronto da je Dubajić tamo živeo 22 godine i da je bio slikar, te da je plaćao sve na vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba