KONTIĆ JE IZNENADA NASRNUO: Šta je na saslušanju rekao Beograđanin Miljan M. (28), žrtva brutalnog prebijanja u Novom Sadu

Lj. PRERADOVIĆ

27. 11. 2020. u 21:47

КОНТИЋ ЈЕ ИЗНЕНАДА НАСРНУО: Шта је на саслушању рекао Београђанин Миљан М. (28), жртва бруталног пребијања у Новом Саду

Miljan M. ( u sredini) ispred tužilaštva / Foto Lj. P.

MILjAN M. (28) iz Beograda, koga je, kako se sumnja, 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Ivan Kontić (30) iz Nikšića, državljanin Crne Gore, u petak je prvi put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

On je, prema nezvaničnim informacijama, ispričao o svemu onome što se vidi na snimku sa nadzorne kamere, na kojoj je zabeležen ovaj incident.

Navodno je kazao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, a o povodu za tuču, odnosno razlogu da brutalno nasrne na njega, nije ništa konkretno izneo. Žrtva prebijanja, kako saznajemo, još je kazao da osumnjičenog Kontića poznaje kao prijatelja svoga brata.

- Miljan M. je rekao da je sedeo u jednom lokalu kada mu je neko kucnuo na vrata, te je izašao napolje - navodi naš izvor iz istrage. - Tada je, navodno video Kontića, koji je odmah nasrnuo na njega, posle čega je pao na zemlju.

Protiv Kontića se vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva. Uznemirujući video-snimak onoga što se te večeri dogodilo u Jevrejskoj ulici, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije, a Miljan je sa povredama završio u bolnici, dok je osumnjičeni Kontić napustio Novi Sad i pobegao u Crnu Goru.

U prvim danima, dok je još bio u bolesničkoj postelji zbog teških povreda, Miljan M. nije sarađivao sa policijom i nije dao izjavu inspektorima koji su ga posetili u dva navrata. O tome je istražiteljima ćutao sve do 2. septembra, kada je podneo krivičnu prijavu i naveo ko mu je naneo teške povrede. Ubrzo zatim u ruke policije je dospeo i snimak nemilih scena u Jevrejskoj ulici.

Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici u iznajmljenom stanu. Naše Ministarstvo je uputilo zahtev Crnoj Gori za njegovo izručenje, a Viši sud u Podgorici je odobrio izručenje Nikšićanina po ubrzanoj proceduri. Očekuje se da će uskoro biti priveden našim pravosudnim organima. Kontić se nije žalio na ovu odluku podgoričkog suda.

IZ PRITVORA U KUĆNI ZATVOR

PORED Kontića osumnjičen je i O. L. koji se tereti da je učestvovao u tuči. On je u međuvremenu pušten je iz pritvora i poslat kući na izdržavanje kućnog zatvora uz elektronski nadzor, na koji je osuđen zbog drugog krivičnog dela. Sa druge strane, L. V. protiv koga se vodi postupak zbog sumnje da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela, pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)