NE IZRUČUJTE MOJU ĆERKU: Vapaj majke trudne Filipinke čiju ekstradiciju od Srbije zahtevaju SAD

J. Ć.

14. 11. 2020. u 08:00

OVDE sam da apelujem na srpsku vladu da ne izruči moju trudnu ćerku, njenog muža i ostale srpske državljane Sjedinjenim Američkim Državama. Ne mogu da zamislim kako će njenih šestoro maloletne dece, kao i sedmo koje je na putu, da rastu i žive bez roditelja. Došla sam sa Filipina da pokušam da im pomognem, ali ne znam koliko ću još moći da podnesem ovu patnju - kaže, za "Novosti", Džesika Atilano, majka Ksenije Mej Atilano, koja je sa suprugom i još devetoro Nišlija osumnjičena za finansijsku internet prevaru i čije izručenje su zatražile vlasti SAD.

НЕ ИЗРУЧУЈТЕ МОЈУ ЋЕРКУ: Вапај мајке трудне Филипинке чију екстрадицију од Србије  захтевају САД

Džesika Atilano

Džesika ovih dana brine o Kseniji, koja je već probila termin za porođaj, i kojoj je zbog toga odobrena mera kućnog pritvora uz elektronski nadzor. I njen advokat Milan Petrović smatra da bi joj trebalo suditi pred domaćim pravosuđem, jer nema uslova za njeno izručenje. On zato najavljuje žalbu na rešenje Višeg suda u Beogradu o ekstradiciji.

- Trenutno se nalazimo u fazi podnošenja žalbe Apelacionom sudu na rešenje Višeg suda kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za izručenje naših državljana Sjedinjenim Američkim Državama, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći, koji je Srbija potpisala sa SAD - kaže nam Petrović. - Podneli smo žalbu na takvu odluku jer smatramo da nisu ispunjeni uslovi za izručenje, ali i jer je navodno krivično delo za koje ih terete počinjeno na teritoriji Srbije, pa je ona jedina zemlja koja može biti nadležna za vođenje ovog postupka.

REVIDIRATI UGOVOR

- U UGOVORU sa SAD nigde nije eksplicitno navedeno šta će se desiti ako neki naš građanin izvrši krivično delo u Srbiji, a šteta nastane u Americi. Koje će zakonodavstvo biti merodavno i da li će on u tom slučaju biti izručen ili ne, što takođe nigde nije navedeno. Zato se ovaj ugovor ne može odnositi na ovih jedanaestoro osumnjičenih i mora biti revidiran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!