UBICA NIJE PRONAĐEN: Tačno 10 godina od ubistva Milice Barašin (16) iz Subotice

J. LEMAJIĆ

06. 10. 2020. u 18:54

PRE tačno deset godina, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vest da je na periferiji Subotice svirepo ubijena šesnaestogodišnja devojčica Milica Barašin. Deceniju kasnije, njen krvnik je i dalje na slobodi.

УБИЦА НИЈЕ ПРОНАЂЕН: Тачно 10 година од убиства Милице Барашин (16) из Суботице

Foto

- Iskreno, izgubila sam svaku nadu da će on ikada biti pronađen - sleže ramenima devojčicina majka Svetlana Simendić.

Kobnog 7. oktobra, Svetlana je došla je sa posla i na kapiji čekala svoju jedinicu da se vrati kući. Iako je nekoliko dana bila bolesna i nije išla u školu, Milica je namolila baku da je pusti da ode da se vidi sa drugaricama. Svi zajedno su krenuli kućama i drugari su je ispratili do jednog dela puta, a odatle je sama skrenula ka kući u naselju Zorka. Imala je slušalice u ušima i verovatno nije primetila da je neko prati, sve dok joj nepoznati muškarac nije prišao sa leđa i prevukao je preko somborske pruge. U jednom potezu prerezao joj je vrat i ostavio je u lokvi krvi.

DECO, ČUVAJTE SE

Misterija Miličinog ubistva se i dalje prepričava u Subotici, o čemu svedoče i poruke koje Svetlana često dobija.

- Nedavno su mi pisale devojčice koje su išle da obiđu spomen-ploču pored pruge gde se desilo ubistvo, jer su mnogo čitale o slučaju. One su maltene bebe kada se sve to desilo i nisam ni pomislila da može da ih interesuje. Svima kažem: deco, čuvajte se, opasnosti vrebaju na svakom koraku - poručuje Svetlana.

- Kao sad da je čekam na kapiji i vidim kola Hitne pomoći kako dolaze. I sad mogu da osetim tu jezu koja me je prošla kada sam krenula ka njima - naviru majci još uvek živa sećanja. - Mislim da takvo svirepo ubistvo jednog deteta niko normalan ne bi zataškao, nisu ljudi toliko zli, ali su jednostavno napravljeni propusti tokom uviđaja i istrage. Ubica koji je očigledno krenuo sa namerom da ubije, jer kod sebe nije imao ni telefon, imao je vremena da pobegne gde god je hteo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati