HAPŠENJE U KLADOVU: Leskovčanin švercovao tablete sa liste psihoaktivnih supstanci

S.M.J.

06. 10. 2020. u 00:35

J.G. (50) iz Leskovca uhapšen je u Kladovu zbog toga što je pokušao da prokrijumčari u Rumuniju tablete koje su na spisku prihoaktivnih supstanci.

ХАПШЕЊЕ У КЛАДОВУ: Лесковчанин шверцовао таблете са листе психоактивних супстанци

Foto Ilustracija / B. Subašić

 Granična policija, u saradnji sa carinicima, kod ovog Leskovčanina pronašla je 121.765 tableta sakrivenih u kamionu sa poluprikolicom bujanovačkih registarskih oznaka u trenutku kada je stigao na Granični prelaz “Đerdap” i pokušao da uđe u Rumuniju u koju je trebalo da doveze ocarinjen izolacioni materijal.

Tablete “ksalol” od jednog miligrama, u ukupnoj količini od 121.740 komada pronađene su u četiri velike kartonske kutije na paletama kamene vune, dok je 25 tableta „bromazepama“ od tri miligrama pronađeno u vozačevom ličnom prtljagu. S obzirom da se ove tablete nalaze na spisku psihoaktivnih supstanci J.G. je osumnjičen da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

G.P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Policija i tužilaštvo preuzelu su i krijumčarene lekove u dalju nadležnost, a privremeno je, po nalogu tužioca, zadržan i kamion sa ocarinjenom robom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)