OBRT: U stanu na Čukarici nije eksplodirao bojler - PUKLO JE TRI PUTA, EVO ŠTA SE DESILO

Š.MAROVIĆ

01. 10. 2020. u 18:08 >> 18:08

ОБРТ: У стану на Чукарици није експлодирао бојлер - ПУКЛО ЈЕ ТРИ ПУТА, ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО

Foto: M. Anđela

U velikom požaru, koji je u četvrtak oko šest sati ujutru, posle tri eksplozije, izbio u stanu u Ulici Leposave Vujošević u Beogradu, povređeno je 11 osoba, među kojima i troje dece.

Iako se najpre verovalo da eksplodirao bojler u stanu Mališe Pavlovića iz Ljiga i da je to izazvalo požar, kasnije je ustanovljeno da on ostao jedini čitav uređaj, pa će uzrok izbijanja vatrene stihije biti utvrđen istragom.

Reporteri "Novosti" u četvrtak su na mestu nesreće u naselju Bele Vode na Čukarici zatekli potpuno uništen stan na trećem spratu čiji je vlasnik Mališa Pavlović iz Ljiga, ali i manja oštećenja u stanovima na četvrtom i petom spratu.

Prema nezvaničnim informacijama, dve podstanarke, koje već osam godina žive u ovom stanu, u trenutku eksplozije su spavale, ali ih je probudio strašan udar, koji su čuli i stanari okolnih zgrada. Jedna od njih je u panici dotrčala do komšijinog stana kako bi zatražila pomoć, da bi se kasnije čule još dve manje eksplozije.

Na sreću, vatrogasne ekipe su brzo došle i lokalizovale požar. Vlasnik stana, koji je pretrpeo potpuna oštećenja, živi u Ljigu, a u Beograd je došao čim je čuo loše vesti. I sam je bio u čudu kada je video da je bojler ostao čitav, pa ostaje da se utvrdi da li su neki drugi uređaji ili instalacije izazvali požar.

- Šteta je ogromna - kaže nam Pavlović. - Stan sam opremio za izdavanje, a da nije bilo zida, koji razdvaja sobu i kupatilo, teško da bi bila izbegnuta još veća tragedija. Osiguranje nemam, tako da sam ostao bez ičega.

Pored Pavlovićevog stana, oštećeno je još nekoliko susednih. Komšiji sa trećeg sprata oštećena su vrata i deo plafona, štetu su i pretrpeli stanari sa četvrtog i petog sprata, dok su od siline udara popucali i prozori u hodinicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Konan

02.10.2020. 12:57

@Vlado - Kako ti nije jasno: Pukao je bojler tri puta koji je izazvao velike štete i na okolnim objektima pri čemu je bojler ostao nepovređen a buknuo je i požar! Sve jasno kao dan. Trebamo da se čuvamo da nam se ne bi desilo isto!

Vadeta

02.10.2020. 10:28

Koje novinarstvo, koja zemlja, koji narod????? Puko bojler, tempratura vode 120 stepeni, obrt: jedino bojler ceo! Zajednička tačka: explozija! ostalo neka zamišlja svako za sebe!! I tako za sve vesti, milion verzija!