JOVANICA ČEKA PRESUDU: Danas iskazi preostalih svedoka u postupku protiv transvestita

J. D. Lj.

28. 09. 2020. u 08:44

ЈОВАНИЦА ЧЕКА ПРЕСУДУ: Данас искази преосталих сведока у поступку против трансвестита

Foto Fejsbuk

SUĐENjE transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji je optužen za ubistvo Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem preostalih svedoka, a nakon čega se očekuje iznošenje završnih reči stranaka u postupku i - presuda.

Abdulov je bio najpre optužen za teško ubistvo, ali nakon pregleda, stručnjaci psihijatrijsko-psihološke struke, konstatovali su da nije unapred pripremao zločin, te da je usmrtio Radovića u trenutku smanjene uračunljivosti.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 7. jula 2018. u stanu u Zemunu, u kojem je Radović živeo kao podstanar. On je uboden nožem, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici. Dan kasnije, zbog ovog ubistva uhapšen je Goran Abdulov, koji je, po sopstvenom priznanju bio u emotivnoj vezi sa studentom iz BiH.

Abdulov je priznao zločin, tvrdeći da se ne seća svih detalja koji su mu prethodili i da je to učinio u samoodbrani, jer ga je bivši partner tukao. Ipak, istakao je da mu je veoma žao zbog svega što se dogodilo, ne krijući suze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)