TOCILO NEGIRAO DA JE DILOVAO NARKOTIKE: U Specijalnom sudu u Beogradu počeo proces protiv Mladena Novakovića iz Amerića kod Lazarevca

N. B.

27. 08. 2020. u 16:12

MLADEN Novaković, zvani Tocilo (38), iz Amerića kod Lazarevca, negirao je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je organizator kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima.

ТОЦИЛО НЕГИРАО ДА ЈЕ ДИЛОВАО НАРКОТИКЕ: У Специјалном суду у Београду почео процес против Младена Новаковића из Амерића код Лазаревца

Foto N.Skenderija

To je bilo jedino što je rekao na početku glavnog pretresa, pošto je odlučio da se u nastavku postupka brani ćutanjem, odnosno da ne iznosi odbranu i da ne odgovara ni na čija pitanja. Isto to je rekao i drugooptuženi Saša Nikolić. Odbranu je izneo optuženi Velibor Cvetkov, kome se na teret stavlja da je prevozio kokain i heroin iz Niša, odakle je on, za Mladenovac. On je juče tvrdio da nije znao šta je u paketima, navodeći da nije "kriminalac".

Novaković je uhapšen sredinom novembra prošle godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Vrednost oduzetih narkotika se procenjuje na pet miliona evra. Njega je svojevremeno Udruženje građana "Sveti Sava" iz Lazarevca, označilo kao šefa dilera.

Policija je svojevremeno saopštila da je Novaković jedan od najvećih rasturača heroina u Srbiji, a zaplena ovog narkotika je najveća do sada u našoj zemlji.

- Novaković godinama nabavlja heroin iz Turske, i to tako što kupuje veće količine, po više desetina kilograma - navodi izvor "Novosti". - Drogu prebacuje u našu zemlju, skladišti je i prodaje drugim kriminalnim grupama. Neke informacije govore da je heroinom, koji on nabavlja, snabdeveveno pola srpskog crnog tržišta narkoticima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!