MAJKA JOŠ NIJE SVESNA TRAGEDIJE: Otac i ćerka planirali da započnu novi život u Kanadi, poginuli pri povratku iz ambasade

Novosti online

20. 08. 2020. u 19:56

Svi su je voleli. Planirala sam da sa Marijom i još jednim nadarenim dečkom organizujem predstavu ne za decu, već za odraslu publiku. O tome smo pričale za vreme vanrednog stanja. Tada mi je rekla i da tata treba da dobije vizu za Kanadu, da prvo odu on i ona, a da im se kasnije pridruže majka i brat... - kaže Simonida Gavrić, rukovodilac Dramskog studija za decu.

МАЈКА ЈОШ НИЈЕ СВЕСНА ТРАГЕДИЈЕ: Отац и ћерка планирали да започну нови живот у Канади, погинули при повратку из амбасаде

Foto: Fejsbuk

Saša Č. (45) iz Bora i njegova 17-godišnja ćerka Marija Č. preksinoć su poginuli su saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš, kod Mihajlovca, kada je njihov motor sleteo sa puta. Otac i ćerka vozili su "hondu", a navodno su nastradali kada su se vraćali kući iz Ambasade Kanade. Oni su tamo bili kako bi završili sve oko kanadske vize koju su nedavno dobili.

Marija Č. je završila drugu godinu Gimnazije "Bora Stanković", a u Boru su je poznavali kao nadarenu glumicu. Talenat je pokazala još kao dete u Dramskom studiju za decu borskog Centra za kulturu.

- Marija je bila jedna od najtalentovanijh glumica u dramskom studiju. U svim predstavama glumila je glavne uloge, što dovoljno govori o njenoj daru. U dramskom studiju je bila od početka 2012. godine - kaže Simonida Gavrić.

Istraga koju vodi Osnovno tužilaštvo u Smederevu trebalo bi da otkrije šta je dovelo do njihove pogibije. Prve, nezvanične informacije ukazuju da je u vreme nesreće bio olujni vetar, pa je verovatno zaneo motor. U krivini Saša Č. je izgubio kontrolu, udarili su u bankinu, nakon čega su sleteli sa kolovoza. Oboje su imali zaštitne kacige, ali ih ni to nije spaslo jer su od zadobijenih povreda i ćerka i otac odmah preminuli.

- Bio je strastveni ljubitelj motora. Ali pouzdan motorista, nije jurio, divljao. Od brata je uzeo taj motor jer je bio sređen. Upravo zato ga je i uzeo jer nije želeo da rizikuje. Nije želeo da ćerku vozi na motoru kome nešto fali i tako ugrozi njen i svoj život, ali i celu porodicu. Zaista ne znamo šta se desilo - pitali su juče u neverici poznanici stradalog Saše Č. i njegove 17-godišnje ćerke.

Većina njih je smogla snage i Marijinoj majci, a Sašinoj supruzi, Brankici izjavila saučešće.

- Mislimo da ona još nije svesna tragedije - kazali su oni.

Koliko im je poznato, Saša Č. se u utorak poslednji put supruzi i prijateljima javio oko 16 sati.

Privatna arhiva

- Rekao je da su krenuli kući. Navodno su on i Marija bili u Beogradu da regulišu sve u vezi s vizama koje su dobili, jer je trebalo da se sele u Kanadu. Da li su možda negde usput svratili, ne znamo - naveli su poznanici stradalog motoriste.

Prijatelji porodice Saše Č. kazali su da je on svojevremeno radio u FOD-u, a poslednjih godina on i brat su bili vlasnici alatnice. Saša je bio vrsni alatničar, i kao dobar majstor dobio je i vizu za "zemlju javorovog lista".

- Tamo je imao i rođake, tetku, ali mislimo da je prevagnulo to što je dobro znao svoj posao. Svuda u svetu traže dobre majstore, a Saša je bio jedan od njih. I ranije je bio u Kanadi, ali sada je trebalo da ode sa ćerkom i da im se kasnije pridruže supruga Brankica i sin. Brankica ne radi, a dečak je mlađi od sestre, pohađa niže razrede osnovne škole - objasnili su prijatelji stradalog motoriste.

Svi poznanici Saše Č. o njemu imaju samo reči hvale.

- Bio je vedrog duha, optimista. Nije klonuo ni kada je ostao bez posla, krenuo je dalje. Trudio se da sve što radi, radi najbolje što ume, zbog sebe, dece, supruge, brata, oca - kažu poznanici stradalog motoriste.

Saša Č. i njegova ćerka Marija biće sahranjeni na Novom groblju u Boru.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)