ZAPALILI MU AUTO JER NEĆE DA PLAĆA REKET: Trojica napala Mišu Stojmenovića, vlasnika popularnog kafića u centru Vranja

J. STOJKOVIĆ

14. 08. 2020. u 20:38

U NOĆI između četvrtka i petka ispred porodične kuće napadnut je poznati vranjski ugostitelj Miša Stojmenović.

ЗАПАЛИЛИ МУ АУТО ЈЕР НЕЋЕ ДА ПЛАЋА РЕКЕТ: Тројица напала Мишу Стојменовића, власника популарног кафића у центру Врања

Auto u koji je ubačena zapaljena baklja / Foto J. S.

Trojica napadača su nasrnula na njega metalnim šipkama, a zatim mu ubacili zapaljenu baklju u automobil. Na sreću, Stojmenović nije povređen teže, dok je automobil u potpunosti oštećen.

On je, za "Novosti", rekao da strahuje za svoj život i živote članova porodice, kao i da je jednog napadača prepoznao. Motiv za njega nije dilema, jer, kako kaže, sve mu se ovo desilo zato što je odbio da plaća reket.

U Osnovnom javnom tužilaštvu objašnjavaju kako je Stojmenović napadnut, a "Novostima" je potvrđeno da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja.

- Napadači su sačekali oštećenog i kada je parkirao svoj "mini moris" šipkama su krenuli na njega. Kada je pokušao da se vrati u vozilo i udalji sa lica mesta, jedan od napadača razbio je prozor na Stojmenovićevom vozilu i ubacio zapaljenu baklju. Oštećeni je uspeo da napusti vozilo koje je potom u potpunosti izgorelo - objašnjavaju u Tužilaštvu.

LAŽNA OBEĆANjA

U VRANjU kolaju priče da grupa mladića naplaćuje ugostiteljima "reket" na ime nekakvog obezbeđivanja objekta, a ukoliko se "zaštita" ne plati, onda oni sami izazivaju nerede u lokalima i zadaju glavobolje vlasnicima. Nezvanično, mnogi od njih pristaju da plate određenu sumu novca kako ne bi imali posla sa huliganima.

Vlasnik kafića je naveo da se u vozilu nalazio njegov mobilni telefon, kao i novac, koji su u požaru izgoreli. Za naš list on kaže da napadači na njega ne prezaju ni od čega, o čemu svedoči da su na njega nasrnuli ispred porodične kuće.

- Već desetak dana dobijam poruke od njih. Ne želim da plaćam reket i to me je skupo koštalo. Imao sam u telefonu poruke koje sam dobijao. Sve sam prijavio policiji. Sada ću Tužilaštvu predočiti sve detalje. Znam da dosta vlasnika kafića plaća reket. Tražili su mi 50 evra samo da ne dolaze. Ja sam odbio to da platim - kaže Stojmenović i dodaje da je jednog od napadača prepoznao.

Zamenik tužioca naložio je policiji da uzme snimke sa nadzornih kamera i da nastave rad na otkrivanju zasada nepoznatih izvršilaca koji se terete za izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

TUKAO DVOJICU IZGREDNIKA

U JANUARU 2019. u javnosti se pojavio snimak na kome Stojmenović i njegov prijatelj tuku dvojicu mladića. On je tada ispričao, za "Novosti", da su im ti momci demolirali kafić, pretili zaposlenima, a jedan od njih je imao i nož.

- Sedam u kola i zovem prijatelja Davora Tasića koji radi u Žandarmeriji. Nikakvu mi nameru nismo imali da bilo koga bijemo. Konobar je pobegao u park, a mi smo vandale stigli ispred Gimnazije. Davor ih je pretresao kako bi našao nož, koji smo kasnije dostavili Tužilaštvu. Oni su nas sve vreme provocirali i ja ne negiram da sam jednog udario letvom koju sam pokupio negde u dvorištu - ispričao je tada Stojmenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka