UKRADEN NOVAC ZA LEČENjE MALOG MILOŠA: Javnost ogorčena snimkom krađe humanitarne pomoći u Čačku, osumnjičeni tvrdi da je video montiran

V. ILIĆ

četvrtak, 06. 08. 2020. u 08:00

УКРАДЕН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ МИЛОША: Јавност огорчена снимком крађе хуманитарне помоћи у Чачку, осумњичени тврди да је видео монтиран

Snimak nadzorne kamere

SNIMAK na kojem se vidi kako jedan Čačanin iz kutije za prikupljanje humanitarne pomoći za lečenje dvogodišnjeg Miloša Zarića iz Čačka krade novac, zaprepastio je žitelje grada na Moravi i zapalio društvene mreže.

Na snimku se vidi sredovečni muškarac, sa dužom kosom, kako zavlači ruku u kutiju sa prikupljenim novcem koji zatim stavlja u džep, smejući se i gledajući u mušakrca pored njega, koga je takođe "uhvatila" nadzorna kamera na kiosku brze hrane u centru Čačka.

Video-klip se brzo proširio društvenim mrežama, a gnevni Čačani su tražili da se objavi identitet lopova. Pojedinci su ga prepoznali i utvrdili da je reč o

G. N., pa su se i uputili ka njegovom domu, ali je on demantovao da je on osoba na snimku. Tvrdio je čak da mu je, navodno, neko sve smestio i da je reč o montiranom video-materijalu. Inače, reč je o porodičnom čoveku, koji ima decu.

- Velika bruka i sramota! Krasti od bolesnog deteta, pa gde će ti duša - samo su neki od komentara gnevnih građana.

Kako saznajemo, ovaj Čačanin prijavljen je policiji, priveden je i saslušan. Zasada se ne zna koliko je novca odneto, ali ranije je u kutijama za pomoć ispred ovog lokala bilo i po nekoliko desetina hiljada dinara.

- Koliko god da su novca odneli, pljunuli su u lice svakom čoveku koji je bilo šta u tu kutiju ubacio, ne samo za Miloša, nego uopšte. Kada gledate video, ne možete da se ne zapitate da li je moguće ovako nešto - kazao je Bojan Zarić, otac malog Miloša, za čije lečenje je do sada skupljena polovina potrebnog novca, i to preko Fondacija "Budi human".

Miloš Zarić

Prevremeno rođen

DVOGODIŠNjEM Milošu dijagnostikovana je cerebralna paraliza, rođen je prevremeno, a odmah po rođenju bio je 18 dana na mehaničkoj potpori za rad pluća. Miloš ne hoda i ne priča. Svako ko može i želi da pomogne to može učiniti slanjem SMS poruke 813 na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Rada

06.08.2020. 21:47

Cacak je ,inace,poznat po pakosnim i ljudima sklonim da drugima "izmicu stolice", te me uopste ne bi cudilo da su namerno smestili coveku. Inace, stvarno treba biti bolestan pa zavuci ruku u tu kutiju!