UKRADEN NOVAC ZA LEČENJE MALOG MILOŠA: Javnost ogorčena snimkom krađe humanitarne pomoći u Čačku, osumnjičeni tvrdi da je video montiran

V. ILIĆ

06. 08. 2020. u 08:00

SNIMAK na kojem se vidi kako jedan Čačanin iz kutije za prikupljanje humanitarne pomoći za lečenje dvogodišnjeg Miloša Zarića iz Čačka krade novac, zaprepastio je žitelje grada na Moravi i zapalio društvene mreže.

УКРАДЕН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ МИЛОША: Јавност огорчена снимком крађе хуманитарне помоћи у Чачку, осумњичени тврди да је видео монтиран

Snimak nadzorne kamere

Na snimku se vidi sredovečni muškarac, sa dužom kosom, kako zavlači ruku u kutiju sa prikupljenim novcem koji zatim stavlja u džep, smejući se i gledajući u mušakrca pored njega, koga je takođe "uhvatila" nadzorna kamera na kiosku brze hrane u centru Čačka.

Video-klip se brzo proširio društvenim mrežama, a gnevni Čačani su tražili da se objavi identitet lopova. Pojedinci su ga prepoznali i utvrdili da je reč o

G. N., pa su se i uputili ka njegovom domu, ali je on demantovao da je on osoba na snimku. Tvrdio je čak da mu je, navodno, neko sve smestio i da je reč o montiranom video-materijalu. Inače, reč je o porodičnom čoveku, koji ima decu.

- Velika bruka i sramota! Krasti od bolesnog deteta, pa gde će ti duša - samo su neki od komentara gnevnih građana.

Kako saznajemo, ovaj Čačanin prijavljen je policiji, priveden je i saslušan. Zasada se ne zna koliko je novca odneto, ali ranije je u kutijama za pomoć ispred ovog lokala bilo i po nekoliko desetina hiljada dinara.

- Koliko god da su novca odneli, pljunuli su u lice svakom čoveku koji je bilo šta u tu kutiju ubacio, ne samo za Miloša, nego uopšte. Kada gledate video, ne možete da se ne zapitate da li je moguće ovako nešto - kazao je Bojan Zarić, otac malog Miloša, za čije lečenje je do sada skupljena polovina potrebnog novca, i to preko Fondacija "Budi human".

Miloš Zarić

Prevremeno rođen

DVOGODIŠNjEM Milošu dijagnostikovana je cerebralna paraliza, rođen je prevremeno, a odmah po rođenju bio je 18 dana na mehaničkoj potpori za rad pluća. Miloš ne hoda i ne priča. Svako ko može i želi da pomogne to može učiniti slanjem SMS poruke 813 na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja