BORBA SA SIVOM EKONOMIJOM: Novi program stručne grupe Vlade Srbije

A.B.

20. 05. 2021. u 15:20

SPREMA se novi Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije. Rad je počela stručna grupa Vlade Srbije i do septembra će se ovaj strateški dokument naći pred ministrima.

БОРБА СА СИВОМ ЕКОНОМИЈОМ: Нови програм стручне групе Владе Србије

Foto D. Milovanović

Dokument će dati novi podsticaj unapređenju inspekcijskog nadzora i stvaranju fer poslovnog okruženja, smanjenjem rada na crno, nelegalne trgovine i izbegavanja plaćanja poreza, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Novi program će imati četiri cilja - jačanje nadzora nad sivom ekonomijom i procesuiranja, unapređenje postupaka poreskog nadzora, fiskalno i administrativno rasterećenje odgovorne privrede i edukacija i promocija legalnog poslovanja.

- Doprineli smo donošenju oko 150 pravnih akata koji su unapredili i harmonizovali inspekcijski nadzor i više od 800 kontrolnih listi po kojima inspektori kontrolišu privredu - istakla je Jelena Ćirović iz Evropske banke za obnovu i razvoj.

- Pomogli smo usvajanje plana za zapošljavanje 1.272 inspektora tokom tri godine i više od 800 inspektora je prešlo u više zvanje što će poboljšati njihov materijalni položaj i motivaciju za rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)