NEOPHODNA ULAGANJA DA MLADI OSTANU U SELU: Krkobabić razgovarao sa nadbiskupom Stanislavom Hočevarom

B.Ca

06. 05. 2021. u 18:06

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas, u razgovoru sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom, da je borba da mladi ostanu u selima Srbije, mlade neoohodna bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Kako je rekao, to se neće postići ni molbom ni dekretom, već konkretnom ponudom, a da država mora da izdvoji velika sredstva za to.

НЕОПХОДНА УЛАГАЊА ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СЕЛУ: Кркобабић разговарао са надбискупом Станиславом Хочеваром

Milan Krkobabić / Foto Tanjug


Hočevar, koji je i predsednik humanitarne organizacije Karitas Srbija, ocenio je da programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu i naglasio da je veoma važno da stanovništvo u selima, posebno starije, koje nije toliko obavešteno, dobije sve informacije i mogućnosti da koristi državne programe.
aU saopštenju Ministarstva za brigu o selu se navodi da su teme današnjeg, prvog radnog sastanka predstavnika Ministarstva i humanitarne organizacije Karitas, bile programi resornog Ministarstva i saradnja na aktivnostima čij je cilj da se poboljšaju uslovi života i rada u selima Srbije, uključujući i ona sa mešovitim i katoličkim življem.

U razgovoru su izdvojena područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji, a uskoro se očekuje nastavak konkretne saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad