BOLJA SARADNJA SA SLOVAČKOM: Ministarka Atanasković se sastala sa Ingrid Brockovom

A.B.

26. 04. 2021. u 15:12

SRBIJA će raditi na unapređenju ekonomskih odnosa sa Slovačkom, koja je poznata po autoindustriji. Prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

БОЉА САРАДЊА СА СЛОВАЧКОМ: Министарка Атанасковић се састала са Ингрид Броцковом

Foto Ministarstvo privrede

Ovo je dogovoreno na sastanku ministarke privrede Anđelke Atanasković sa državnom sekretarkom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ingrid Brockovom.

- U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine - rekla je Atanasković.

- Za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja će biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje koje bi trebalo da se održi u drugoj polovini godine i upoznala sagovornicu da je nedavno imenovana za kopredsednika sa srpske strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja