JAKA PORUKA SINIŠE MALOG: Borimo se da budemo prvi u Evropi kada prođe pandemija!

Novosti online

21. 04. 2021. u 11:16 >> 11:23

POSLANICI Skupštine Srbije započeli su danas novu sednicu, a na dnevni red po hitnom postupku uvršten je rebalans po budžeta za 2021. godinu, koji predviđa novac za realizaciju trećeg paketa pomoći građanima i privredi.

ЈАКА ПОРУКА СИНИШЕ МАЛОГ: Боримо се да будемо први у Европи када прође пандемија!

Foto: Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da naša zemlja, na čelu sa predsednikom Vučićem snažno odgovara na sve izazove nastale zbog pandemije virusa korona.

Kako je rekao ministar, država se u isto vreme bori za zdravlje, ali i ekonomiju.

- Ogromne smo uspehe postigili u procesu nabavke vakcine, otvaranju novih bolnica i opremanju starih. Tu smo prvi u Evropi - naveo je Mali.

- Zdravlje nema cenu, u ovom rebalansu ima sav potreban novac za nabavku lekova i svega što će nam biti potrebno do kraja godine.

Napomenuo je da nikada nisu bile veće kapitalne investicije.

- Borimo se za šest odsto rasta do kraja godine, i da, kada pandemija stane, budemo među prvima ili prvi u Evropi po stopi rasta ekonomije, što rezultira povećanjem plata i penzija.

Siniša Mali je tokom svog govora najavio velika ulaganja u zdravstvo. Prema njegovim rečima, u odnosu na 2019. godinu, ove godine se, prema rebalansu budžeta, izdvaja dodatna milijarda evra.

- 2019. godine u zdravstvo je uloženo 289 milijardi dinara, dok ovim rebalansom budžeta planiramo da uložimo 489 milijardi. Dakle, za samo dve godine imamo milijardu evra više ulaganja. To je ogroman novac - rekao je Siniša Mali koji je podvukao da ulaganje u zdravstveni sistem čuva "ono što je najvažnije, ono što nema cenu, naše zdravlje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)