"KORIDORI SRBIJE" RASPISALI TENDER: Traže izvođača radova za novi auto-put

Z. R.

16. 03. 2021. u 19:33

JAVNO preduzeće "Koridori Srbije" objavilo je javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji auto-puta E-80, Niš - Merdare za prvu deonicu, u dužini od 5, 5 kilometara.

КОРИДОРИ СРБИЈЕ РАСПИСАЛИ ТЕНДЕР: Траже извођача радова за нови ауто-пут

Foto: P.Milošević

Rok za dostavljanje ponuda je 25. maj 2021. godine. Prva faza auto-puta E80 Niš - Merdare, od Niša do Beloljina, u dužini od 37,4 kilometara biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koji su Republici Srbiji stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

- Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a bespovratna sredstva od strane EIB-a 40,6 miliona evra. Za preostale tri deonice auto-puta od Niša do Beloljina, intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno - tehičke i tenderske dokumentacije, i očekuje se ubrzano objavljivanje javnih poziva.

- Ovim pozivom još jednom pokazujemo da smo spremni za radove na projektu od ogromne važnosti za celu zemlju. Gradnja auto-puta Niš-Merdare ide sasvim po planu i rokovima koje smo najavili - izjavio je v.d. direktora "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.

- Ulazimo u fazu gradnje kada će građani Niša i okoline, kao i celog Topličkog okruga videti da se ostvaruje ideja na koju su čekale generacije. Ovog projekta ne bi bilo bez ogromnog angažovanja predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je u njemu prepoznao stratešku šansu za razvoj ovog dela Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)